Уряд про роботу за 2021 рік

На засіданні 28 квітня члени Уряду одностайно ухвалили документ, в якому йдеться про роботу вищого виконавчого органу державної влади за минулий рік.

Під час обговорення документа, віце-прем’єр Станіслав Касап зазначив, що звіт складали у відповідності до тієї інформації, яку протягом року надавали органи державної влади про свою діяльність. Це напрямки в економічній, фінансовій, транспортній галузях, а також діяльність в енергетиці та ЖКГ, соціальній політиці, адміністративній реформі тощо.

Доповідач також зауважив, що до звіту додаються відповіді на запитання депутатів Верховної Ради. Планується надіслати документ на адресу Президента і парламенту з урахуванням усіх вимог чинного законодавства.

Коментуючи цю тему, Олександр Мартинов зазначив, що минулого року за всіма економічними показниками було досягнуто впевненого економічного зростання. «При цьому хочу зазначити, що на рівні зростання прибутків держбюджету та збільшення видатків, який пов’язаний, у тому числі, і з виконанням програм розвитку та збільшених соціальних зобов’язань, я нагадаю, що у 2021 році було збільшено зарплати та пенсії, нам вдалося знизити дефіцит бюджету щодо ВВП, відносно розміру економіки – на 4 %. І на початок 2022 року сформувати резерви в держбюджеті на суму понад 300 млн рублів. Це досить важливо. З одного боку, у 2021 році нам вдалося виконати підвищені соціальні зобов’язання, а також абсолютно всі програми розвитку, включаючи ФКВ, Дорожній фонд, Фонди підтримки сільського господарства, а з іншого боку накопичити резерв, про який я щойно сказав», – наголосив Олександр Мартинов.

Голова Уряду нагадав, що суму резерву цього року також планувалося направити на ще одне підвищення заробітних плат і пенсій, проте через економічну кризу, що сталася, ситуація змінилася. Зарезервовані кошти використовуються державою для виконання соціальних зобов’язань

Наталя СИНЯВСЬКА.
Фото: tripxoxo.com