Спадкоємність переходу управління вишем

У Культурно-просвітницькому центрі імені рівноапостольних святих Кирила і Мефодія 28 квітня відбулися вибори ректора ДОУ «Придністровський державний університет ім. Т. Г. Шевченка» (ПДУ).

Ректор – посада виборна. 28 квітня відбулося таємне голосування професорсько-викладацького складу вишу. У ньому взяли участь штатні педагогічні працівники (професорсько-викладацький склад) усіх факультетів, філій та інститутів університету. Свою думку висловили 638 викладачів.

Кандидат на посаду ректора ПДУ – проректор з економічної діяльності та стратегічного розвитку, доктор економічних наук, професор В. В. Соколов – зазначив: «Вибори для університету – це досить важлива подія, а для мене тепер ще й подвійно. Кожні вибори ми, співробітники університету, очікуємо руху вперед, чогось кращого і нового за тими напрямками, за якими працюємо».

Проголосував і ректор ПДУ професор С. І. Берил. На його думку, характерною особливістю таких виборів є спадкоємність переходу управління вишем. Підкресливши заслуги кандидата перед університетом, ректор звернув увагу на те, що Владислав Володимирович ефективно та активно працював у команді ректорату та управління університетом, показав свої професійні можливості організатора й управлінця, відповідальність під час виконання завдань, багато з яких стосувалися стратегії розвитку університету.

Вибори в Придністровському державному університеті відбулися. За кандидатуру доктора економічних наук, професора Владислава Соколова віддали голоси 84,5 % учасників виборного заходу. Згідно зі Статутом вишу Владислав Соколов повинен приступити до виконання обов’язків ректора після затвердження його на посаді засновником ПДУ – Президентом ПМР Вадимом Красносельським.

Відповідний Указ був підписаний 29 квітня 2022 року і набув чинності. Професор Владислав Володимирович Соколов затверджений на посаді ректора Придністровського державного університету імені Т. Г. Шевченка.

Глава держави особисто привітав його на зустрічі в робочому кабінеті Президента. Участь у ній також взяли керівник Адміністрації Президента ПМР Сергій Бєлоус та попередник нового ректора Степан Берил. Вадим Красносельський подякував йому за внесок у справу розвитку головного вишу країни й галузі освіти в цілому. Президент говорив про те, що під керівництвом Степана Іордановича сформований професійний професорсько-викладацький склад. Він відзначив також значущість того, що в республіці створена внутрішня база для здобуття конкурентоспроможної вищої освіти. Глава держави підкреслив також важливість наукової, педагогічної та організаційної діяльності самого Степана Берила й окремо акцентував на зміцненні й розвитку контактів ПДУ з вишами інших держав. Президент зазначив, що зміна посади не означає закінчення професійної діяльності й запевнив, що освіта Придністров’я потребує його досвіду.

Звернувся Глава держави з вітальними й напутніми словами до обраного ректора і побажав йому успіхів у подальшій діяльності на новій відповідальній посаді: «Ви знаєте і відчуваєте стратегію придністровського держуніверситету». Президент націлив Владислава Соколова на продовження кращих традицій установи й зазначив, що науково-освітня база, яка формувалася упродовж дев’яти десятиліть, повинна поповнюватися і зміцнюватися новими досягненнями. За його словами, університетська спільнота – це молодь, отже, виш повинен рухатися вперед у ногу з часом

Анастасія КАСИМ.

Фото прес-служби Президента.