Спецпогашення нової серії поштових марок

ДУП «Видавництво «Марка Придністров’я» презентувало поштову серію, присвячену зимовим Олімпійським іграм у Пекіні. Зібрання складається з трьох марок із зображенням найбільш видовищних видів спорту: біатлону, шорт-треку, хокею.

Не так давно завершилось одне з головних свят спорту – «Біла Олімпіада». Змагання запам’яталися багатьом низкою гучних новин, посиленими карантинними обмеженнями та напруженою боротьбою між країнами-учасницями. Таку яскраву подію не змогли обійти стороною фахівці Придністровської пошти й підготували видання на трьох малих аркушах по 8 марок.

Створила поштові мініатюри штатний молодий художник Анастасія Лаврентьєва. Автор постаралася на славу: композиційні зображення марок опрацьовані до найдрібніших деталей: летить шайба у ворота, система відеофіксації голів, розкришений ковзанами лід.

Традиційне спецпогашення відбулося на двох різних конвертах. На першому був представлений тематичний колаж, присвячений змаганням у Пекіні. Другий конверт прикрасила фотографія всесвітньо відомої російської фігуристки Каміли Валієвої. Цей знімок був зроблений у момент нагородження за першість у командному змаганні. Вибрали цю талановиту спортсменку для того, щоб підтримати її після безпідставного допінг-скандалу і високого тиску світової преси.

Презентацію відвідало чимало придністровських філателістів. Декому з них вдалося самостійно поставити печатку на придбані конверти, що є досить рідкісною подією.

Директор ДУП «Видавництво «Марка Придністров’я» Всеволод Лаврентьєв розповів, що раніше вже були випуски, присвячені зимовим видам Олімпійських ігор.

Не тільки вітчизняні, а також і багато закордонних колекціонерів пильно стежать за випусками унікальної поштової продукції. Для них подібні серії мають особливу цінність. Найчастіше випуски купуються онлайн і знаходять своїх покупців шляхом поштових перевезень. Цього разу фахівці прогнозують великий попит з боку Китаю.

В основу штемпеля спецпогашення ліг офіційний талісман зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні – панда, на ім’я Бін Дунь Дунь, одягнена у прозорий костюм з льоду, який віддалено нагадує космічний скафандр.

Оскільки друк виконується в чорному кольорі, у деяких громадян можуть виникнути запитання щодо зображення. Всеволод Іванович пояснив: «Кола навколо мордочки символізують олімпійські кільця, а на лапці зображено сердечко, що символізує приязність і гостинність».

Загальний тираж випуску склав 5 600 примірників. Номінальна вартість серії – 18,25 рубля. Нові поштові марки вже надійшли в обіг

Поліна РЕШЕТНИКОВА.

Фото автора.