Перспективи картингу Придністров’я

Розвиток масового спорту та пропаганда здорового способу життя є важливими пунктами Стратегії розвитку Придністров’я. За підтримки керівництва республіки швидкими темпами в містах і районах розвивається інфраструктура: реконструюють старі та зводять з нуля сучасні об’єкти для занять фізкультурою та спортом.

Одним із старих об’єктів є Григоріопольський картодром, будівництво якого припало ще на середину 80-х років. За словами нинішнього директора спортивної школи картингу Сергія Піскуна, розвиток цього виду автоспорту на території нашої республіки тісно пов’язаний з іменем Володимира Мітковського. «Володимир Іванович розвивав картинг у селищі Маяк Григоріопольського району, пізніше він працював у Григоріополі. Новий вид спорту розвивався швидкими темпами. Спортивні секції відкривали в містах і селах. Наші картингісти брали участь у різних змаганнях, неодноразово перемагаючи суперників на чемпіонатах Молдавії», – повідомив директор.

У 1990 році в місті з’явилася власна траса для картингу довжиною 1 060 м, аналогів їй тоді не було ні в Придністров’ї, ні в Молдові.

У Бендерах та Бричанах були дві подібні траси, зведені дуже давно, а тому прийшли в запустіння й більше не використовуються.

Нині лише в Григоріополі проводяться всі придністровські змагання й усі етапи чемпіонату Молдавії з картингу.

Минулої осені вперше за 30 років здійснили реконструкцію цього спортивного об’єкта: оновили асфальтове покриття, розширили лінію старту та саму трасу, а по краях зробили плавний з’їзд із піщаної суміші. Тепер його параметри відповідають міжнародним стандартам. Не дотягує тільки довжина траси – за сучасними нормами вона має бути не коротшою за 1 200 м (у Григоріополі цей показник становить 1 060 м).

Сергій Піскун розповів, що керівництво картодрому неодноразово зверталося до Європейської федерації автоспорту з проханням про матеріальну допомогу. Після приїзду в Григоріополь представника федерації та здійснення відповідних процедур, придністровським любителям картингу були виділені 50 тис. євро.

Директор школи картингу особливо вдячний Президенту ПМР Вадиму Красносельському за підтримку та допомогу. «Вадим Миколайович пішов нам назустріч, і на ремонт траси з Фонду капітальних вкладень було виділено ще 60 тис. євро. Допомогу надала і держадміністрація Григоріополя та Григоріопольського району. Якби ми не зробили капітальний ремонт траси, весь автомобільний спорт республіки був би відкинутий на десятиліття назад. Упродовж останніх 30 років спортсменам доводилося самотужки латати пошкоджені машинами та часом місця», – зазначив спортивний функціонер.

Для того, щоб зробити популярний у придністровців вид спорту більш масовим, Президент доручив закупити 20 картів, на яких можна тренуватися, вчитися, брати участь у гонках, розвиваючи швидкість до 150 км на годину.

На думку директора спортшколи, завдяки оновленому автопарку, тепер у Григоріополі з’явиться більше картингістів, що дасть новий поштовх розвитку цього виду спорту. Юні жителі міста та району зможуть займатися картингом абсолютно безкоштовно.

«Охочих завжди було багато, нам телефонували та цікавилися, чи можна записатися в секції», – зазначив Сергій Піскун. – Діти не лише їздитимуть, але й вивчатимуть правила дорожнього руху, правила автоспорту, технічний устрій автомобілів, тобто поєднуватимуть теорію з практикою».

З 1 квітня у спортивній школі розпочалися перші заняття. У групу набрали 40–45 юних придністровців. «Володимир Мітковський працює з ними. Необхідно додатково запросити тренерів, оскільки наповнюваність групи за нормативами всього 20–25 чоловік. У майбутньому секція автоспорту зможе набрати до 100 юних спортсменів. До них є й досить високі вимоги: обов’язково, щоб юнак мав зріст 1,30– 1,40 см. Це потрібно, щоб він міг дотягнутися до педалі», – пояснив директор спортивної школи.

За словами Сергія Піскуна, вже традиційним стало проведення щорічного турніру з картингу «Дністровська осінь». Присвячений він пам’яті захисника Придністров’я Григорія Попова. «Григорій Миколайович очолював ОРТК району, на початку 90-х років організував та очолив Григоріопольський територіально-рятувальний загін, був командиром 3-го мотострілецького батальйону Миротворчих сил, першим комендантом прикордонної комендатури Григоріополя. Григорій Миколайович, який пішов із життя після воєнних подій 1992 року, віддав багато сил розвитку технічних видів спорту та будівництву картодрому в Григоріополі», – зауважив спортивний функціонер

Олександр ЗАЙЧУК.
Фото: novostipmr.com