Майбутнє республіки в надійних руках

XXI століття – час високих технологій. Заради своєї конкурентоспроможності на ринкові праці, люди оволодівають новими сучасними професіями, прагнуть нових знань, здобувають другу й третю вищу освіту.

Одним із провідних середніх професійних навчальних закладів нашої республіки є Тираспольський промислово-будівельний технікум, утворений 7 квітня 2015 року в результаті злиття освітнього закладу «Тираспольський будівельний ліцей» та Державний освітній заклад початкової професійної освіти «Тираспольський машинобудівний ліцей». Нині це сучасна навчальна установа, викладачі якої дають якісні знання своїм студентам.

У столичному Палаці культури 6 лютого відбувся урочистий захід, присвячений випуску молодих фахівців технікуму. Дипломи одержав 191 випускник, з яких 12 є відмінниками навчання. На святковому випуску були присутні: депутат Верховної Ради, голова Комітету з освіти, науки й культури Михайло Бурла, депутат Верховної Ради Григорій Дяченко, начальник управління професійної освіти й молодіжної політики Міністерства просвіти ПМР Людмила Тануркова, технічний директор ЗАТ «Електромаш» Іван Ясинський.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор навчального закладу Сергій Токарєв: «Вітаю випускників із закінченням технікуму. Викладачі й майстри дали вам глибокі нові знання, які допоможуть вам бути професіоналами у своїй справі. Бажаю вам успіхів у житті й ніколи не забувайте своїх педагогів, які в процесі навчання подарували вам часточку своєї душі».

Від імені Голови законодавчого органу Олександра Щерби, депутатів і від себе особисто молодих фахівців привітав Михайло Бурла: «У вашому житті сьогодні важливий день. Бажаю вам реалізувати себе в житті й стати справжніми професіоналами. Продовжуйте своє навчання, розвивайтеся далі. Створюйте свої сім’ї, залишайтеся в Придністров’ї. Здоров’я вам, миру, добробуту, впевненості в завтрашньому дні!»

Григорій Дяченко у своєму виступі також зазначив, що випускники, крім професійного росту, повинні влаштувати й своє особисте життя. Законодавець висловив вдячність педагогам і батькам за їхню працю і співпрацю у вихованні й навчанні майбутнього потенціалу республіки.

Від імені Міністерства просвіти випускників привітала Людмила Тануркова: «Попереду у вас доросле життя і підкорення нових вершин, зробіть свій внесок у розвиток нашої республіки».

По закінченні заходу наш кореспондент поспілкувався з керівництвом закладу, випускниками та їхніми батьками.

Так, Сергій Токарєв зазначив, що більшість випускників буде працевлаштована, задля чого технікум активно співпрацює з роботодавцями. «Сьогодні у нас молодим громадянам республіки запропоновано навчання з 8 професій. Наступного року ми впроваджуемо ще одну – «верстатники». Також у нас достатньо викладачів, які навчають студентів», – зазначив директор.

Іван Курдогло закінчив технікум на «відмінно» і задоволений набутими знаннями: «Я навчався за спеціальністю «електрогазозварювальник». Дуже вдячний викладачам, які справедливо оцінювали наші знання».

Дмитро Булгараш здобув у технікумі спеціальність електромонтера і зазначив: «Протягом двох з половиною років викладачі давали мені теоретичні й практичні знання. Вдалося також побувати на практиці на наших підприємствах «KVINT» і «Тирасліфт». Хочу зазначити, що в майбутньому працюватиму електриком, і в мене вже є пропозиція щодо місця роботи».

Подружжя Григорія і Наталії Головко дуже задоволене навчанням у технікумі свого сина Івана: «Велика подяка педагогам, які допомогли йому здобути професію слюсаря-сантехніка. Тепер він після строкової служби в армії працюватиме за обраним фахом».

Гарну музичну програму і чудовий настрій присутнім подарували артисти ансамблю «Ватра» Костянтин Хмелевський і Григорій Карай.

Олександр   ЗАЙЧУК.