Екологічний форум «Чисте Придністров’я»

Молодь – рушійна сила прогресу та розвитку. У неї завжди є свіжі ідеї, вона має енергію, прагнення щось змінити на краще, у неї нове бачення вирішення нагальних проблем. І відрадно, що свої ідеї юнацтво готове втілювати в життя у себе на Батьківщині. Молодь активно діє. Отже, своє майбутнє пов’язує саме з рідним краєм. 

Так, минулого тижня у Рибницькому теоретичному ліцеї відбувся Молодіжний екологічний форум «Чисте Придністров’я». Він об’єднав школярів і студентів у прагненні зробити своє місто і край чистішими.

У рамках заходу активісти молодіжних рухів говорили про екологічну ситуацію в місті та районі, а також про шляхи її поліпшення. Рибницькі хлопці та дівчата, які навчаються у вишах Республіки Молдова, поділилися своїми ідеями щодо збереження природи та довкілля. За словами студентів, вони створюють першу в Молдові екологічну майстерню, активісти якої планують виготовляти унікальні речі з різнобарвного пластику, розвивати ідею картографії місць забруднень, розчищати місця звалищ пластику. До того ж планують залучати школярів до участі в екологічних рейдах.

Рибницькі активісти подали ідею про створення інтерактивної карти з зазначенням місць, що потребують очищення. Втілити її в життя вони планують за сприяння місцевих органів виконавчої влади.

На захід завітали депутат Верховної Ради Вадим Кравчук, заступник глави держадміністрації з соціальних питань Юрій Молдовський, депутат міськрайради народних депутатів Андрій
Кирста.

Заступник глави державної адміністрації оцінив ініціативу молоді, зазначивши, що останнім часом Президент, Уряд і всі гілки влади велику увагу приділяють екологічній складовій. «Одним із пріоритетних завдань Президент визначив озеленення міст і районів. Ми повинні зберегти та примножити те, що маємо. Державна адміністрація завжди схвалює будь-які починання та ініціативи в екологічній сфері. Особливо радує участь молоді, пропонування нових ідей, організація зустрічей», – наголосив Юрій Молдовський.

«Приємно бачити молодь міста в такому дієвому форматі – екологічному форумі. Кому, як не молоді, думати про своє майбутнє, зокрема про екологію», – сказав депутат Верховної Ради Вадим Кравчук. Парламентарій побажав дітям успіхів у добрих починаннях і запевнив у всебічній підтримці з питань екології на майданчику Верховної Ради.

На завершення форуму голова громадського руху «Народна дія» Андрій Чорба підбив підсумки роботи та подякував гостям за участь і підтримку молодіжних ініціатив.

Влад ПЕТРОВ.