«Вітчизна» намічає плани

Правління ТУК «Вітчизна» міста Бендери підбило підсумки своєї діяльності за 2017-й і намітило план роботи на 2018 рік.

Серед найбільш важливих заходів минулого року слід назвати Шевченківські читання, урочистості до дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. Визначною подією стало також відкриття в місті меморіальної дошки видатному художнику Придністров’я, представнику української громади І. Антонюку. Членами Правління була організована цікава виставка до дня української вишиванки.

Активною була діяльність «Вітчизни» і на міжнародному рівні. Делегація від товариства брала участь у Днях української діаспори у Києві та у Львові, мала зустріч з головою Світового конгресу українців Євгеном Чолієм. При товаристві сформована футбольна команда, яка виступила на чемпіонаті світу з футболу серед команд українських діаспор, де посіла 5 місце.

Ще більш насиченою виглядає програма ТУК на 2018 рік. У планах – традиційні Шевченківські дні та урочистості в Бендерській фортеці до Дня Конституції та Дня незалежності України.

Народні колективи «Червона калина» і «Калинонька» візьмуть участь у Днях слов’янської писемності та культури, запланована також зустріч активу товариства з військовими спостерігачами України у Придністров’ї. Планується направити вчителів української мови для участі у Міжнародній науково-практичній конференції «Українська мова у світі».

Основні зусилля будуть спрямовані на підготовку та проведення в місті 15-го Республіканського фестивалю української народної пісні «Пшеничне перевесло». На пісенне свято, крім придністровських, передбачається запросити відомі колективи з України. Таким чином, діяльність товариства «Вітчизна» у 2018 році обіцяє бути активною, насиченою і цікавою.

Леонід   ТКАЧУК, голова ТУК «Вітчизна».