Молодіжний кулак Придністров’я

У держадміністрації міста Тирасполя і міста Дністровська 9 лютого відбулася нарада активної молоді Придністров’я. У ній взяли участь заступник мера з соціального розвитку Марія Пащенко, начальник відділу роботи з громадськими, релігійними об’єднаннями та культами Адміністрації Президента ПМР Олександр Березовський, представники Міністерства просвіти, а також активісти молодіжних організацій.

«Стан і рівень розвитку будь-якого суспільства і держави визначається активністю її громадян, незалежно від віку, статі, віросповідання і соціального статусу. Що більш сформоване суспільство і громадянська ініціатива, у тому числі й через об’єднання громадян різного ідейного спрямування, але націлені на спільне благо і реалізацію спільних інтересів суспільства і держави, то воно заможніше, може себе захистити та має перспективу розвитку», – зазначила Марія Пащенко.

У ході зустрічі представники організацій розповіли не тільки про свою діяльність, але й про те, з якими проблемами вони стикаються найчастіше. Однією з них стала відсутність приміщення для реалізації запланованих заходів.

«Такі зустрічі потрібні та важливі, оскільки, якщо учнівською молоддю в рамках системи освіти, культури, спорту ми ще займаємося, то, на жаль, для робітничої молоді такої системи немає. І є багато ініціативних підлітків, які хочуть робити суспільно-корисні справи, але не знають, до кого звернутися і як об’єднати зусилля. Ми хочемо налагодити цю роботу і створити молодіжний центр. Ініціативна молодь повинна знати, куди йти зі своїми ідеями. Я вважаю, що навколо доброї справи необхідно об’єднувати якомога більше людей, тоді вона стає значущою і результативною», – зауважила заступник мера.

Таким чином, уже навесні цього року з’явиться молодіжний центр, який об’єднає волонтерські організації й дасть можливість реалізовувати спільні плани. Планується розташувати його за адресою: м. Тирасполь, вул. Луначарського, 13. За словами Марії Пащенко, у кожної ініціативної групи буде свій кабінет, а також загальний конференц-зал.

Олександра   СТАНІЛЄСКУ.
Фото з сайту  держадміністрації м. Тирасполя.