Якщо мрієте про власний бізнес

Бізнес-школа Торговопромислової палати ПМР (ТПП) розпочинає тримісячне навчання за курсом «Основи створення власного бізнесу».

Така структура у складі ТПП створена як елемент підтримки підприємництва у Придністров’ї. Діяльність Бізнес-школи орієнтована на підготовку висококваліфікованих управлінських кадрів.

Її випускники, систематизуючи й поглиблюючи свої знання та навички, можуть розраховувати на блискучі перспективи та нові можливості побудови своєї подальшої кар’єри.

Програми курсів адаптовані до потреб місцевого ринку Придністров’я та орієнтовані на активні методи навчання. Теоретичні лекції поєднуються з діловими іграми, які моделюють реальні ситуації та дають можливість відчути на собі проблеми та завдання, що стоять перед бізнесменом.

Заняття в школі проводять викладачі провідних навчальних закладів Придністров’я, практикуючі спеціалісти в галузі бухгалтерського обліку, менеджменту, реклами, IT-технологій, консультанти та керівники консалтингових компаній, а також представники бізнес-спільноти. Слухачі мають можливість здобути ґрунтовні теоретичні знання і практичні навички.

Цього року бізнес-школа ТПП планує навчити не менш ніж 60 підприємців-початківців за курсом «Основи створення власного бізнесу» (ОСВБ), а також близько 200 менеджерів підприємницьких структур, для яких буде організована серія короткострокових курсів та семінарів.

Як і раніше, навчання відбуватиметься безоплатно в рамках проекту «Функціонування бізнес-школи», який є частиною державної програми підтримки та розвитку підприємництва. Це робиться з метою відкриття нових підприємств, створення робочих місць та зменшення міграції.

За словами директора бізнес-школи ТПП Аурелії Салкуцан, у ході тримісячного курсу «Основи створення власного бізнесу» слухачам розкажуть про те, як розпочати справу – від реєстрації самого бізнесу до підбору персоналу, ведення бухгалтерського обліку, просування своєї продукції та налагодження логістичних ланцюжків. Тематичні блоки вестимуть тренери, які мають практичний досвід у бізнесі.

На підприємців-початківців чекають зустрічі з тими, хто вже створив свою справу. Успішніші з них поділяться досвідом, розкажуть про те, з чого вони починали, з яким «підводним камінням» зіткнулися та як долали труднощі. «Нашим слухачам завжди дуже подобаються такі зустрічі. Це досвід, що надихає», – зауважила Аурелія Салкуцан. За 3 місяці навчання підприємці-початківці повинні будуть написати та захистити бізнес-план. Це буде їхня випускна робота.

За словами директора бізнес-школи, заявку на курс ОСВБ може подати особа, яка має бізнес-ідею. «До нас приходять люди від 18 до 58 років. У представників старшого віку, можливо, давно була мрія, але вони не знали, скажімо, як правильно зареєструватися як підприємцеві, боялися кудись піти та щось запитати. У нас дають відповіді на всі запитання, можна консультуватися з тренерами, й не тільки на заняттях», – додала Аурелія Салкуцан.

Курс «Основи створення власного бізнесу» відбуватиметься в три етапи: з 30 травня – у Тирасполі, у червні – в Рибниці, у вересні – в Бендерах. На сайті бізнес-школи вже є форми заявок для реєстрації на курс. На сьогодні вже зареєструвалися 40 осіб.

Що ж до менеджерів підприємницьких структур, то для них протягом 2022 року буде організовано 4 короткострокові курси та 6 одноденних семінарів із питань права, бухгалтерського обліку, фінансово-господарської діяльності

Аліса КОХАНОВА.