Новини коротко

Цитата Президента

«У придністровського народу є стрижень. У придністровського народу велика військова історія і хороша військова генетика. Ми готові захищати свою оселю, свою сім’ю, свою землю. Експериментувати не треба. Невже комусь незрозуміло, що за тридцять років війною, агресією, блокадами, всілякими затриманнями ніякого результату не дійшли. Це необхідно зрозуміти та йти шляхом миру. Дайте людям працювати, спокійно жити на цій землі. Ось це шлях до миру, все інше – шлях до агресії. Придністров’я за мир» (з бесіди з керівництвом ПДТРК і ТСВ 24.05.2020 р.)


Семінар для муніципальних ЗМI

На сайті Міністерства цифрового розвитку і масових комунікацій повідомляється, що 24 травня головні редактори всіх муніципальних ЗМІ Придністров’я і прес-секретарі глав адміністрацій міст і районів взяли участь у семінарі, присвяченому алгоритмам кризового PR-менеджменту, проблемам поточної діяльності в галузі видання друкованих ЗМІ та перспективам упровадження IT-технологій.

Зустріч організували Міністерство цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій ПМР, а також Спілка журналістів Придністров’я на базі держадміністрації м. Рибниці. У роботі семінару взяли участь заступник міністра цифрового розвитку Максим Кравець та голова Спілки журналістів Придністров’я Олександр Карасьов.


У Придністров’ї знижено рівень терористичної небезпеки

Прес-служба Президента повідомляє, що Глава держави прийняв рішення про зниження рівня терористичної небезпеки на території Придністров’я. З 26 квітня по 25 травня 2022 року в республіці діяв критичний «червоний» рівень. Нині він скасований, на найближчі 15 діб його змінить високий «жовтий» рівень. У підписаному 25 травня президентському указі вказані актуальні, відповідні обставинам заходи щодо забезпечення безпеки особистості, суспільства і держави.


Неформальна зустріч в Уряді

За ініціативою Олександра Мартинова була створена Державна провідна компанія (ДПК), на постійному контролі якої перебувають усі державні підприємства. Упродовж останніх чотирьох років Уряд і ДПК працюють у тісній взаємодії. Як правило, діалог будується в рамках офіційних нарад. Прем’єр вирішив 26 травня запросити співробітників компанії до діалогу в неформальних обставинах. Участь у цій зустрічі взяли віце-прем’єри та керівники державних підприємств.

Скрупульозно складені документи залишилися в кабінетах, а висококваліфіковані економісти, фінансисти та юристи спілкувалися за чашкою чаю. Вони ділилися враженнями про роботу в компанії.

«Результатами діяльності Державної провідної компанії я цілком задоволений. Про це свідчать цифри, а цифри – річ уперта. Вони підтверджують, що фінансовий результат функціонування цієї компанії набагато перевищує витрати на її утримання», – висловив думку Голова Уряду.

За чотири роки роботи ДПК відрахування підприємств, підзвітних компанії, до бюджету і позабюджетних фондів досяг 38,7 млн рублів. Дивіденди підвідомчих підприємств у минулому періоді зафіксовані на рівні 10,4 млн рублів, а в цілому – понад 14 млн рублів.

«Нині всі ми в одному човні, і всі ми тепер розуміємо, куди гребти», – сказав О. Мартинов. Він відзначив сумлінну працю співробітників ДПК, їх високий професіоналізм та активну участь у заходах зі стимулювання економічних процесів, що сприяють підвищенню ефективної діяльності державних підприємств.

Олександр Мартинов вручив Почесні грамоти Уряду п’ятьом співробітникам компанії. Саме ці фахівці аналізують фінансово-господарську діяльність державних підприємств, виробляють рекомендації щодо стабілізації їхньої роботи та подальшого розвитку, допомагають у вирішенні найбільш важливих господарських питань.

Добірку новин підготувала

Анастасія КАСИМ