У школах Придністров’я пролунав останній дзвоник

Випускники Республіканського українського теоретичного ліцею-комплексу за традицією урочисто проходили під батьківськими рушниками – так учорашніх школярів проводжали в доросле життя.

Нині школу закінчили 16 одинадцятикласників. Уперше за три роки свято останнього дзвоника відбулося на майданчику навчального закладу.

Гостем святкової події стала Марія Дідик – начальник Управління науки, інновації, ліцензування та акредитації Міністерства просвіти. За перебігом подій спостерігали вчителі та батьки ліцеїстів.

Після завершення урочистої лінійки в режимі онлайн відбулися відкриті уроки.

Урочисті лінійки з нагоди закінчення навчального року відбулися в усіх 14 школах Кам’янського району.

Особливою подією вони стали для випускників, для яких цього дня пролунав останній дзвінок. Зліт повітряних кульок, які несуть у небо заповітні мрії, та шкільний вальс стали невід’ємним елементом свята.

У Бендерській гімназії № 3 імені I. П. Котляревського 25 травня відбулась урочиста лінійка, присвячена закінченню 2021-2022 навчального року.

Попри цьогорічні труднощі діти вчилися, брали участь у різних конкурсах і змаганнях, перемагали й терпіли поразку, раділи й сумували, а отже, жили повноцінним шкільним життям.

Під час прощальної зустрічі випускники уважно слухали настанови свого директора Валентини Боднар, а також побажання та привітання гостей гімназії, присутніх на шкільній лінійці. Юнаки та дівчата кружляли в прощальному вальсі, та звичайно, з хвилюванням і сльозами на очах проводжали останній шкільний дзвоник.

Христина ЖУРАВЕЛЬ.


Щоб шлях був чистим і квітучим

У МОЗ «Рибницька українська середня загальноосвітня школа № 1 з гімназичними класами імені Лесі Українки» 25 травня відбулась урочиста лінійка, приурочена до свята останнього дзвоника. Він востаннє пролунав для 6 наших найстарших учнів – одинадцятикласників.

З вітальним словом до присутніх звернулися директор школи Світлана Чоботарська, а також помічник депутата Верховної Ради ПМР Якова Галака Юрій Загорняк, голова районної профспілкової організації працівників народної освіти та науки Любов Томашевська, голова товариства української культури «Поділля» імені Бориса Палагнюка Тамара Король.

Свято останнього дзвоника це особливий день і для 35 школярів, які прибули з України й тимчасово навчаються в нашій школі з 1 по 9 клас.

Цього дня ми з гордістю розповідали про свої успіхи, перемоги та досягнення. Наказ про нагородження тих, хто особливо відзначився, довела до відома присутніх заступник директора з навчально-виховної роботи Інна Мошняга.

Наших випускників привітали й першокласники, які прочитали для них вірші та виконали пісню. У відповідь випускники подякували вчителям за сумлінну та нелегку працю, подарували їм квіти та незабутній танець.

Право надати останній дзвоник дістали золота медалістка, учениця випускного класу Анастасія Мошняга, та першокласниця Софія Бокша.

За добрим слов’янським звичаєм, усім, хто вирушає в дорогу, стелять на удачу рушник, щоб шлях був чистим, гарним і квітучим. Тому і наших випускників батьки повели на традиційний останній урок через коридор із барвистих рушників.

Заступник директора з виховної роботи Володимир МЕФОДОВСЬКИЙ

Фото з вiдкритих джерел.