Церковно-державне свято

З нагоди святкування Покрови Пресвятої Богородиці та 225-річчя від дня заснування придністровської столиці 14 жовтня в Тирасполі відбулися святкові заходи.

У всіх храмах столиці відслужили Божественні літургії. Так, літургію в Покровській церкві очолив Архієпископ Тираспольський і Дубоссарський Сава. По її завершенні розпочався хресний хід, колони якого пройшли до площі Олександра Суворова. Також він пройшов від Нікольського храму, собору Різдва Христового, церкви протоієрея Олексія (який будується), чоловіка Божого та архієрейського подвір’я святого апостола Андрія Первозванного.

У хресному ході взяли участь: Президент Вадим Красносельський, Голова Верховної Ради Олександр Щерба, перший Президент ПМР Ігор Смирнов, члени Уряду, депутати Верховної Ради, Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Молдові Фарит Мухаметшин, духовенство Центрального, Слободзейського, Дубоссарського, Григоріопольського та Бендерського благочинних округів, військовослужбовці Міністерства оборони та Оперативної групи російських військ у Придністров’ї, Міністерства внутрішніх справ, козаки ЧКВ, члени молодіжних православних організацій.

На центральній площі міста відбувся молебень на честь свята Покрови Пресвятої Богородиці та
в пам’ять про зруйновану в богоборчі роки Покровську церкву, а також за здоров’я тираспольчан. Архієпископ Тираспольський і Дубоссарський Сава привітав присутніх зі святом, по закінченні якого присутні поклали квіти до пам’ятного каменю на місці порушеної колись Покровської церкви.

Вадим Красносельський в інтерв’ю журналістам розповів про важливість хресного ходу. «Ніколи не ухиляюся від хресних ходів. На будь-яке свято прагну брати в них участь. Це гарне спілкування з православною вірою через хресний хід. Сьогодні відбувся хресний хід через центр міста, де хрестом зливався людський потік. Під духовний спів, під молитву. Це дуже важливо для всіх нас – і для міста, і для республіки, і для кожної людини окремо», – сказав Президент.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.