Найбільш видовищний фінал – сокка вражає

У Кишиневі завершився турнір з міні-футболу – Амоліга-2022. Гранд-фінал відбувся на арені Ла Iзвор. Головними його героями стали чотири клуби, два з яких – придністровські. За почесний трофей боролися «Ністру», «Топ Естейт», «Динаміс» і «Тирасполь». Окрім Кубка, переможець здобував путівку в наступний етап – європейський – Лігу чемпіонів сокки. Основний клубний турнір відбудеться влітку в Словенії.

Фінал чотирьох на арені Ла Ізвор у Кишиневі став головною подією минулого тижня. До речі, лише дві команди мали багаж досвіду в Амолізі: «Ністру» – чинний чемпіон, і «Тирасполь» – бронзовий призер. Ще два клуби стали дебютантами сокки, проте в регулярному чемпіонаті саме вони були фаворитами, зайняли друге і третє місця в турнірній таблиці.

Матчі фіналістів видалися яскравими та видовищними, адже в боротьбі за медалі другого шансу вже немає. Напруження в кожній грі особливе, емоції зашкалюють, причому, як у футболістів, так і у глядачів.

Відкрили футбольний вечір чинний чемпіон «Ністру» та новачок ліги «Топ Естейт». До речі, в регулярному розіграші саме дебютанти зіграли з чемпіонами внічию, але «Ністру» виграв за булітами.

Звичайно ж, плей-офф – це зовсім інша історія. Ще не встигли оголосити склади команд, а «Ністру» вже відкрив рахунок. І хоч новачки не здавалися, але до кінця зустрічі на табло було – 4:2. Цим усе сказано, адже чинні чемпіони здобули впевнену перемогу. «Характеру, впертості нам не позичати, тож ми не здавалися, билися до останньої секунди. Нам, напевно, бракувало зіграності, майстерності, досвіду, але повторюся, що й наша команда продемонструвала непогані моменти, непоганий футбол», – наголосив гравець соку-клубу «Топ Естейт» Сергій Цимпеу.

У другій парі команд видався не менш гарячий матч – нинішній бронзовий призер, клуб «Тирасполь», зіграв проти дебютантів – «Динаміс». Зрештою, «чорні леви», новачки, виграли цей матч за булітами. «Команда нова, але гравці згуртувалися за цей час, вони тренувалися і зробили свій результат. Ми у півфіналі, прагнемо фіналу. М’яч круглий, і я вірю в перемогу «Динаміса». Тільки «Динаміс»!», – розповів менеджер сокка-клубу «Динаміс» Валерій Цонку.

Таким чином, у матчі за бронзу Амоліги-2022 зійшлися «Тирасполь» і «Топ Естейт». Тираспольчани мали мету, адже цього сезону вони двічі підкорили «зелених», а тиждень тому виграли в серії булітів. До перерви в битві за бронзу на табло був рахунок – 1:1. Тобто, знову все вирішувала серія булітів. Іменинник Сергій Пащенко реалізував фінальний удар – і бронза в руках «Тирасполя», причому, вже другий рік поспіль. «Дух суперництва зашкалює, коли захоплюєшся. Це емоції, а втоми, як і не було! Коли ж охолонемо після душа, прийде втома, а під час гри – азарт, хочеш тільки грати та перемогти», – зазначив гравець сокка-клубу «Тирасполь» Олександр Пащенко.

Кульмінацією головного футбольного вечора був суперматч та битва за золото. На полі грали фіналісти «Ністру» та «Динаміс». У цій зустрічі досвідчені чемпіони з легкістю перемогли дебютантів турніру: 5 показових голів і лише один – гол престижу від «Динамісу». «Емоції передати досить складно – велика радість, тому що три роки поспіль ми беремо чемпіонство. Це як традиція та величезна радість», – поділився своїми почуттями гравець сокка-клубу «Ністру» Андріан Лашку.

«Ністру», мабуть, на голову сьогодні перевищують своїх суперників і по заслугах утретє поспіль виграли Кубок, з чим я їх і вітаю. Цей Кубок передається їм назавжди в музей, а на нас чекає Європейське літо. Цього року міжнародна сокка проводить дві великі події – це клубна Ліга чемпіонів для чемпіонів і найкращих команд кожної асоціації, та чемпіонат світу, який перенесено з Мексики до Угорщини. Ми будемо представлені на обох турнірах і сподіваємося, що наші команди покажуть гідний результат і на міжнародному рівні», – зазначив виконавчий директор Socca Moldova Сергій Урсул.

Ліга чемпіонів із сокки відбудеться наприкінці серпня. У словенський Марібор від нашого чемпіонату вирушать три команди – «Геотермал», «Тирасполь» і «Ністру». Триразовий володар національного трофею має головну мету – взяти європейський Кубок

Оксана КРУК.

Фото з сайту socca.md.