Свято футболу – по містах країни

У Придністров’ї стартував парк-турне містами республіки. Футбольне шоу організував сокка-клуб «Авангард-TVPMR». Суть заходу – це виставкові матчі на спортмайданчиках міст нашої країни. Три матчі телевізійна футбольна команда вже провела. Починали в Бендерах – у сквері «Солнєчний».

Яскраве футбольне шоу та справжнє свято футболу влаштував сокка-клуб «Авангард-ТВПМР». Команда грає з різними суперниками на нових спортмайданчиках по всій республіці. Стартували напередодні в Бендерах – у сквері «Солнєчний». Першим суперником авангардистів стала команда «ТХК». На трибунах були присутні сотні глядачів, а відбувалося все це просто в серці житлового мікрорайону – одного з найбільших у Бендерах.

У дебютному поєдинку сокка-клуб «Авангард-ТВПМР» здобув впевнену перемогу над «ТХК» і виграв з рахунком – 6:4. «Насправді це перевершило наші очікування, тому що не було широкого анонсу цієї гри. Ми хотіли спробувати свої сили в плані організації таких заходів, раді, що вийшло досить круто», – зазначив керівник сокка-клубу «Авангард-TVPMR», головний редактор Першого Придністровського телеканалу Віктор Савченко.

До речі, вболівали на цьому матчі Голова Верховної Ради Олександр Коршунов та мер міста Бендери Роман Іванченко – їх бачили на трибунах.

У сквері споруджений цілий спортивний комплекс. Там можна грати не лише у футбол, є кілька майданчиків – для волейболу, баскетболу, а також бігові доріжки й воркаут.

«Хочу наголосити на рівні організації. Насамперед наш канал так постарався, керівництво міста зробило все можливе, щоб відбувся цей матч і не лише ця гра, а надалі молоде покоління має можливість дістати задоволення від гри у футбол. От на сусідніх майданчиках грають у баскетбол, волейбол. У нашому віці, коли я був молодший, у нас не було таких умов», –
поділився враженнями гравець сокка-клубу «Авангард-TVPMR» Михайло Абрашин.

Після Бендер команда телевізійників вирушила в Дубоссари, де випробувала на міцність міні-поле для футболу на новому спортмайданчику. У другому матчі парк-турне телевізійники з рахунком 1:3 поступилися команді господарів, яка дала гідну відсіч.

Третій матч у рамках парк-турне відбувся в Тирасполі у мікрорайоні «Октябрський» біля школи № 18. Суперником виступила команда «Динамо» зі Слободзеї. На трибунах було не проштовхнутись, уболівальники «підштовхували» команди вперед. Такій атмосфері може позаздрити навіть великий футбол.

Сокка в Придністров’ї стає все популярнішою. У рамках цього матчу «авангардисти» здобули гарну перемогу. «Футболісти грали з повною самовіддачею, була напруга до останніх хвилин, ви самі бачили. Я вважаю, що найголовніше – сьогодні вийшло гарне футбольне свято. Думаю, що вболівальники задоволені, організаторам дуже дякую. Як на мене, то все відбулося на високому рівні», – наголосив в. о. головного тренера сокка-клубу «Авангард-TVPMR» Олександр Жеман.

Футбольне шоу в яскравих тонах відбудеться в кожному місті республіки.Гру з найкращих ракурсів можна побачити в ефірі Першого Придністровського телеканалу. А тим часом парктурне Придністров’ям триватиме, наступною зупинкою буде Григоріополь. Фінальною точкою турніру стане яскравий матч у самому центрі столиці – на стадіоні Катерининського парку

Оксана КРУК.