Придністровські легкоатлети на міжнародній арені

За підсумками чемпіонату Молдавії чотири придністровські легкоатлети увійшли до національної збірної, яка незабаром вирушить на Мальту. Там, у місті Марса, відбудеться 4-й чемпіонат Європи серед малих країн. У міжнародних змаганнях очікується участь понад 300 атлетів із 17 держав.

За нагороди чемпіонату Європи серед малих країн боротимуться чотири спортсмени з Придністров’я, які виступлять на міжнародній арені у складі збірної Молдавії. Іван Галушко виступить у бігу на 400 м, Тетяна Контребуц – на 200-метрівці, Лілія Фіськович на дистанції 5 км, Вадим Доскалов – у стрибках у довжину.

Крім того, у програмі чемпіонату є як індивідуальні дисципліни, так і шведська естафета, під час якої учасники долають етапи різної протяжності. В естафеті виступатимуть Іван Галушко і Тетяна Контребуц, минулого року вони здобули медалі в цій дисципліні.

Іще одна придністровська легкоатлетка з Бендер – Юліана Дабіжа виступить на двох чемпіонатах Балканських країн. Спортсменка є чемпіонкою Молдавії у потрійному стрибку у двох вікових групах. На чемпіонаті, який пройшов напередодні, Юліана стрибнула на 13 м 8 см – це її найкращий результат у нинішньому сезоні.

Міжнародний турнір серед сеньйорів відбудеться в Румунії в середині червня, а за місяць атлетка змагатиметься на юніорській Балканіаді в Туреччині.

На дорослій Балканіаді виступить одноклубник бендерчанки – Вадим Доскалов. У нього поки що немає серйозних суперників у потрійному стрибку ні в Придністров’ї, ні в Молдові.

На юніорську Балканіаду поїде також 18-річна тираспольчанка Ксенія Бергій, якій немає рівних серед однолітків у бігу на 400 м.

Оксана КРУК.

Фото IA «Новости Приднестровья».