Відновлення стартів

Щороку останньої неділі травня придністровські веслярі відзначають День Дністра. У свято до Тирасполя з’їхалися байдарочники та каноїсти – представники всіх шкіл веслування.

Столиця Придністров’я стала центром тяжіння для байдарочників і каноїстів з усієї країни: після перерви на воду спустилися спортсмени з Тирасполя, Бендер, Григоріополя, Рибниці та, звичайно ж, Дністровська. Змагалися веслярі на дистанціях 200 м, 500 м, 1 км та 5 км, старти відбулися серед екіпажів одинаків, двійок та четвірок. «У Придністров’ї ми регулярно, щотижня, проводимо змагання чи то в Рибниці, Дубоссарах або Тирасполі. Ви знаєте, у нас до 25 травня в республіці діяв «червоний ступінь небезпеки», нам не дозволяли виступати, а тепер ми надолужуємо втрачений час і готуємося до сезону. Звичайно, за результатами ми відстаємо на місяць, але гадаю, нині підтягнемося», – зазначив начальник Держслужби зі спорту ПМР В’ячеслав Соколенко.

За підсумками чемпіонату Придністров’я найбільше медалей вибороли представники училища олімпійського резерву – 17 нагород, на одну менше завоювали тираспольські спортсмени. Бендерчани здобули 4 медалі, три золота у дубоссарських веслярів і одне перше місце зайняв каноїст із Рибниці. «Це не знайома нам вода, для нас більш звична рибницька, там течія менша. Оскільки ми готуємося до іншого чемпіонату, то готові показати найвищі результати й підвищувати свої досягнення», – наголосила учасниця чемпіонату Придністров’я Катерина Русакова.

Наступним стартом для наших спортсменів стане першість Молдови, де зберуться найкращі веслярі Молдови та Придністров’я

Оксана КРУК.
Фото: gora63.ru