У червень-різноцвіт дня вільного немає

Червень – це час активної роботи для садівників та городників. Потрібно зайнятися прополюванням, а також підживленням та поливом рослин. Не забувати про боротьбу зі шкідливими комахами та захворюваннями рослин.

Рекомендуємо ознайомитися з порадами фахівців на найближчі дні.
11 червня – активних дій сьогодні краще не робити. Цього дня можна садити, сіяти, зайнятися пересадкою зелені, плодових і баштанних культур, листових овочів, ягідних чагарників, полуниць, плодових дерев. Не рекомендується обрізати плодові дерева, оскільки рослини можуть загинути.
12 червня – день сприятливий для садово-городніх робіт: посіву, посадки, пересадки, живцювання, укорінення живців та вусів, а також обробки землі. Можна зайнятися збиранням урожаю культур, у яких придатною є верхня надземна частина, а також поливом і підгодовуванням. Не варто займатися обрізанням дерев та прищеплюванням.
13 червня – займіться поливом, підживленням, пересадкою і посадкою культур, а також роботою з землею. У цей день не рекомендується обрізка, пікірування, прищипка, щеплення та пасинкування рослин.
14 червня – повний місяць. Цей день сприятливий для роботи в саду та городі. Можна розпушувати землю навколо рослин, мульчувати, підгортати, підживлювати, а також збирати урожай. Не рекомендується обрізка, пікірування, прищипка, щеплення та пасинкування рослин.
15 червня – варто відпочити від активних робіт на городі та в саду. Можна розпушувати й підгортати грядки, удобрити ґрунт, а також полоти бур’яни, обприскувати рослини від шкідників. Не рекомендується посадка, пасинкування, обрізка, прищипування рослин. Також утримайтеся від збору лікарських рослин, тому що вони сьогодні не мають цілющої сили.
16 червня – сприятливий день для посадки картоплі, цибулі, салату качанного, редиски, часнику, буряків та інших коренеплодів. Також у цей день можна посадити багаторічні та бульбоцибулинні квіти. Можна робити кореневе та некореневе підживлення рослин, висаджувати розсаду, займатися обрізанням та прищипкою, боротися з бур’янами, хворобами та шкідниками, замочувати насіння. У цей день не рекомендується працювати з корінням рослин.
17 червня – рекомендується посадити кучеряві рослини, наприклад, суницю. Можна прибирати на тривале зберігання всі культури, включаючи картоплю, посадити живопліт, полоти, орати, розпушувати й підгортати. Після скошування трави та прополювання в цей день бур’яни уповільнять свій ріст. Будь-яке обрізування та полив рослин приведуть до хороших результатів. Не рекомендується цього дня боротися зі шкідниками.
18 червня – фахівці рекомендують зайнятися посівом та посадкою коренеплодів, цибулинних, бобових, картоплі, а також проріджуванням сходів та знищенням бур’янів та шкідників.
Можна робити обрізку рослин для уповільнення зростання пагонів та обрізання вусів суниці. Також рекомендується щеплення, прополювання, проріджування. Утримайтеся від будь-якої роботи з садовим інвентарем

Христина ЖУРАВЕЛЬ.