ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ!

Приймальна комісія ДОУ «Придністровський державний університет імені Т. Г. Шевченка» доводить до вашого відома, що прийом документів для вступу до університету здійснюватиметься на підставі затверджених Правил прийому в період з 13 червня до 12 липня 2022 року.

Вступні випробування з усіх напрямків (профілів) та спеціальностей підготовки проводитимуться з 15 липня 2022 року.

Відповідно до Правил прийому до ДОУ «Придністровський державний університет імені Т. Г. Шевченка» поза конкурсом у рахунок плану прийому без вступних випробувань зараховуються абітурієнти, нагороджені після закінчення організації загальної освіти золотою (срібною) медаллю та випускники організацій середньої професійної освіти, які мають диплом з відзнакою.
Якщо кількість медалістів перевищує кількість бюджетних місць на напрям (спеціальність), усі вступники проходять вступні випробування.
Під час вступу на напрями (профілі) та спеціальності підготовки, де відсутній конкурс, абітурієнти звільняються від здачі всіх вступних випробувань. Приймальна комісія враховуватиме оцінки з атестату (диплому) або сертифікату попереднього тестування.

Поза конкурсом будуть зараховані під час вступу на відповідний профіль напряму (спеціальність) чемпіони та призери чемпіонатів Європи, світу, нагороджені золотою, срібною
або бронзовою медаллю, призери та учасники Олімпійських ігор, чемпіони та призери країн СНД.

Призери Республіканської конференції дослідницького товариства учнів під час пред’явлення відповідного документа одержують додатково до представлених результатів вступного випробування з профільного предмета бали згідно з Переліком відповідності напрямків секцій Республіканської конференції дослідницького товариства учнів за напрямами (спеціальностями), закріпленими контрольними цифрами прийому за ПДУ ім. Т. Г. Шевченка.
Призери профорієнтаційної Олімпіади ПДУ імені Т. Г. Шевченка поточного року під час пред’явлення підтвердженого документа дістають додатково до представлених результатів вступного випробування бали з профільного предмета згідно з Переліком відповідності предметів та міждисциплінарних напрямків профорієнтаційної Олімпіади ПДУ ім. Т. Г. Шевченка напрямками (спеціальностями), закріпленими контрольними цифрами прийому за ПДУ ім. Т. Г. Шевченка.

За рівності балів переважне право на зарахування мають випускники Заочних шкіл ПДУ.

Починаючи з 2022 року, до магістратури прийматимуть документи тільки від випускників бакалавріату відповідного напряму підготовки та від випускників, які завершили навчання за програмами бакалавріату за суміжними напрямками.
Приймальна комісія.