«У добру путь!» – свято випускників Тирасполя

Президент Придністров’я Вадим Красносельський привітав випускників шкіл столиці та вручив кращим золоті й срібні медалі.

Святкова подія відбулася в центрі міста біля фонтанного комплексу. Глава держави також висловив подяку вчителям і батькам учорашніх школярів.

«Йди за мрією!» – під таким гаслом святкували випускний медалісти столиці республіки. Біля міського фонтану зібралися 112 найкращих учнів, результатом їхньої одинадцятирічної праці стали срібні та золоті медалі. Найкращих із кращих найкращих на церемонії вручення вітав особисто Президент Придністров’я Вадим Красносельський. Глава республіки прийшов на свято разом із дружиною Світланою – 35 років тому вони й самі були випускниками і відтоді разом.

Вадим Миколайович зазначив, що у вчорашніх школярів закінчується важливий етап у житті, молоді люди вступають на дорослий, самостійний життєвий шлях: «Попереду на вас чекають нові іспити, випробування, уроки, висновки, перемоги та поразки. Та якщо ви навіть спіткнулися чи впали на своєму життєвому шляху, це ще не означає, що ви неправильно вибрали свій шлях. Це урок, його дає життя. Це досвід, без якого не можна рухатися далі. Нічого не бійтеся, йдіть уперед, добивайтеся мети! Ви – найкращі, вам все під силу. Просто не допускайте сумніву, що вам по силі будь-яка вершина. Всього вам найкращого, цікавого. Завжди пам’ятайте про своїх педагогів, батьків і Придністров’я. Саме ви надалі формуватимете спільність Придністров’я, при цьому не важливо, де ви будете: тут, у Придністров’ї, чи поза його межами. Ви все одно залишайтеся придністровцями, завжди згадуйте своїх близьких, поважайте рідну батьківщину, Придністров’я, любіть Придністров’я!», – закликав випускників-2022 Президент Вадим Красносельський.

Під час церемонії Глава республіки окремо зупинив свою увагу на величезному внеску у виховання випускників батьків та педагогів. «Окремі слова вдячності я хочу висловити, звичайно ж, батькам, які завжди були поруч з вами, будьте й ви завжди вдячні їм за підтримку. І, звичайно, на окреме слово подяки заслуговують педагоги – ті, хто дав вам знання, хто формував вас як особистість, вкладав у вас ніжну й трепетну людську душу», – наголосив Вадим Красносельський.

Цього разу випускне свято відбулося в першій половині дня, вранці, зазвичай бал проводять увечері. З 10-ї години біля міського фонтану можна було побачити ошатних дівчат та елегантних юнаків. Усі вони кажуть «До побачення!» дитинству, безтурботним шкільним рокам і готові вирушити у своє нове, самостійне і світле, життя. «Це дійсно важливий день для нас, тому що ми 11 років навчалися разом, знайшли друзів, учителі нас підтримували, й залишати школу досить складно. Проте, розумієш, що це новий етап у твоєму житті, водночас – і сумно, і приємно сьогодні, тому, що я йду назустріч чомусь новому», – розповів випускник республіканського українського теоретичного ліцею-комплексу (РУТЛ-К) Іван Гук.
«Йди за мрією» – такий девіз для випускного обрали не випадково, адже школярі є найбільші максималісти, які вірять у свою ідею та не бачать, не визнають перешкод. «Я хочу стати психологом, щоб допомагати людям справлятися зі своїми проблемами та зробити цей світ кра-
щим», – таку мрію має випускник РУТЛ-К Євген Бондар.

З напутніми словами до всіх випускників звернулася і міністр просвіти Придністров’я Світлана Іванишина: «Дорогі випускники, ви – наше майбутнє. Ми дуже сподіваємося на те, що ви зробите все можливе для подальшого розвитку нашої держави – Придністровської Молдавської Республіки. Ми впевнені в тому, що ви любите свою країну, свій народ і свою історію, адже тільки за цієї умови ваше життя буде унікальним і щасливим. Вдалого вам вибору і щасливого життєвого шляху»

Марія КРАВЕЦЬ.

Фото прес-служби Президента.