ШАНОВНІ ПРИДНІСТРОВЦІ!

19 червня виповнюється 30 років із часу віроломного нападу збройних формувань Республіки Молдова на Бендери, нападу, який став апогеєм широкомасштабної агресії, розв’язаної проти народу Придністров’я, спробою силової ліквідації придністровської державності.

Мирне місто було зруйноване, постраждали ні в чому не винні діти, жінки та літні громадяни, сотні людей було вбито, тисячі поранено.
Бендерчани разом із козаками, гвардійцями та ополченцями з усього Придністров’я, що прийшли їм на допомогу, стали на захист рідного міста і не дозволили здійснитися агресивним планам керівництва Молдови. Велику роль у тому, що з 1992 року на берегах Дністра запанував мир, відіграла миротворча місія Росії.

Трагедія розстріляних Бендер жива в нашій пам’яті, бо її не можна забути. На жаль, у Молдові військові злочини досі не дістали правової оцінки, досі там лунають реваншистські гасла.
Придністров’я прагне миру, й щоб не повторилися ті трагічні події, правду про те, що відбувалося 30 років тому, ми маємо розповідати нашим дітям.
Вічна пам’ять тим, хто ціною свого життя відстояв свободу та незалежність Придністровської Молдавської Республіки!
ВІЧНА СЛАВА ЗАХИСНИКАМ ПРИДНІСТРОВ’Я!
Президент В. М. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ