ДОСЯГНЕННЯ наших учених-селекціонерів

27 червня 2022 року в державній установі «Придністровський науково-дослідний інститут сільського господарства» звітувала лабораторія гарбузових культур.

Методична комісія приймала результати дослідів з вирощування огірка, кабачка і патисонів у відкритому ґрунті.
Погодні умови цього вегетаційного сезону (тривала холодна весна, низькі нічні температури початку літа) негативно вплинули на стан і врожайність огірків саме у відкритому ґрунті. Селекціонери продемонстрували гібриди овоча, який дав урожайність 21,2 т/га після трьох зборів, урожайність бджолозапильних гібридів – 7,2 т/га, врожайність партенокарпічних гібридів – 21,2 т/га. Перспективні гібриди огірка, такі як F1 – огіркова гірлянда – показали гарні результати навіть у таких умовах.

Селекційна робота щодо кабачків і патисонів ведеться в напрямку одержання плодів з бежевим забарвленням для збільшення асортименту продукції для переробної промисловості. Селекціонери продемонстрували перспективні гібриди кабачків та патисонів, які виділилися за результатами досліджень і не поступаються за комплексом господарсько-цінних ознак закордонним аналогам

Тетяна БАСОВСЬКА.
Фото: satu.kz