Ярмарок вихідного дня

Держадміністрація Рибницького району та міста Рибниці прийняла рішення відновити Ярмарок вихідного дня. Проводиться він майже в центральній частині міста, на вулиці Леніна.

З самого ранку в суботу 25 червня рибничани почали збиратися на торговельному майданчику. Незабаром тут почала складатися атмосфера справжнього ярмарку: було шумно і багатолюдно. Однак продавців виявилося не так вже й багато, як очікувалося. Наприклад, минулого року тут можна було побачити не тільки місцевих виробників. Свою продукцію пропонувала Тираспольська фірма «Тиротекс», фірма «Наша марка» з Ближнього Хутора, Григоріопольська птахофабрика, Кам’янський консервний завод. Приїжджали торгувати й інші виробники з усього Придністров’я. Сподіваємося, що надалі ситуація налагодиться, і придністровські виробники активніше займатимуть свої ніші для торгівлі.

Як показує практика, ярмарок на вулиці Леніна відвідують досить багато городян. Для когось це просто приємний ранковий променад з можливістю придбати щось смачне і свіже, хтось приходить сюди, щоб порівняти ціни на фрукти та овочі, хтось живе поруч, тому йому простіше прийти сюди, ніж на ринок. Дехто приїжджає саме сюди, тому що за необхідності можна під’їхати на машині прямо до прилавка продавця і завантажитися.

Багато місцевих покупців задоволені, що ярмарок відновив свою роботу.
Наприклад, покупниця Світлана розповіла, що відвідує його тільки для того, щоб купити рибну продукцію. Щоправда, цього разу риби не було. Рибничанка висловила надію на те, що в наступні вихідні, як і в минулі сезони, тут можна буде придбати курячу, рибну та іншу продукцію придністровських виробників.

Ще одна відвідувачка зазначила, що їй зручно купувати саме тут, оскільки торгові ряди розташовані на одній прямій: «Приходжу сюди тому, що вся продукція зібрана в одному місці, на одній вулиці. Пройшовся від початку і до кінця, все побачив, прицінився, а на зворотному шляху купив те, що потрібно. Дуже зручно».
Покупці зазначили також, що і ціни на ярмарку близькі до цін на ринках міста. Щось можна купити навіть трохи дешевше.

Багато виробників з Рибницького району в ярмаркові дні привозять свій товар саме сюди. У суботу торгував на вулиці Леніна і Віктор – бджоляр із села Вадатурково. Він пропонував перший травневий мед, а також мед з акації та інших первоцвітів. Бджоляр зазначив, що ціни на продукти бджільництва залишилися на рівні минулого року. Фахівець каже, що цього року, завдяки сприятливим погодним умовам, бджоли перезимували краще. Весна теж ознаменувалася гарною погодою, що позитивно відбилося на зборі меду.
Рибницький ярмарок вихідного дня запрошує своїх відвідувачів щотижня у суботу з 7:00 до 13: 00.
Придністровським виробникам ми нагадуємо, що для участі в ярмарках усім охочим необхідно подати заявку на надання торгового місця в Управління торгівлі й транспорту держадміністрації Рибницького району та м. Рибниця за адресою: м. Рибниця, проспект Перемоги, 4

Дмитро АКIНIН.

Фото IA»Новости Приднестровья».