Унікальна спортивна серія – до майбутнього свята футболу

Видавництво «Марка Придністров’я» знову порадувало філателістів черговим новим випуском. Цього разу на суд колекціонерів презентували серію мініатюр, присвячену футбольній тематиці. Презентація, за традицією, відбулася у стінах Бендерського краєзнавчого музею.

Марки футбольної тематики завжди користуються особливою популярністю у філателістів, особливо у тих, хто є ще фанатом цього виду спорту. Так вдається поєднати одразу два своїх захоплення. Футбольні мініатюри різних років та різних країн можна знайти на спеціалізованих сайтах. Вартість стартує він одного до шістдесяти доларів за марку. Це якщо швидко пошукати мініатюри на просторах інтернет-магазинів. Присвячені вони різним чемпіонатам Європи та світу різних років, а також окремим знаменитим особам у такому виді спорту.

У Бендерському краєзнавчому музеї відбулася чергова презентація марок. Цього разу її присвятили футболу, а саме майбутньому чемпіонату світу, який відбудеться з 21 листопада до 18 грудня нинішнього року в Катарі. Тираж мініатюр складає 5 600 екземплярів, тобто по 700 марок у кожній серії. Це означає, що сувенірів вистачить усім колекціонерам.
До речі, це вже третя серія марок, яку присвячують цій спортивній тематиці. Дві інші були випущені у 2012 та 2018 роках. Адже саме тоді проходили чемпіонати Європи в Україні й Польщі та першість світу Росії.
Нова серія 2022 року складається з трьох марок, на яких зображені польові гравці у боротьбі за м’яч, а також воротар, що відбиває удар у кут воріт. «Річ у тому, що цього року ми плануємо випустити ще одну марку. Конкретно зробити друк на марці «Воротар», зробити логотип футбольного клубу «Шериф». Тоді, сподіваюся, проведемо презентацію на стадіоні «Шериф». Треба це узгодити з футбольним керівництвом клубу», – розповів директор ДУП «Видавництво «Марка Придністров’я» Всеволод Лаврентьєв.

На одній із трьох марок зображено відбитий удар воротаря російської збірної Ігоря Акінфєєва. До речі, цей голкіпер на Чемпіонаті світу – 2018 прославився своїм легендарним порятунком воріт, тоді всі впевнено заявили – ця подія увійде в історію світового футболу і назвали його «золота нога». У 1/8 фіналу чемпіонату світу збірна Росії перемогла фаворитів турніру іспанців у серії післяматчевих пенальті, а Акінфєєв відбив два одинадцятиметрових удари. «Я пам’ятаю той матч проти збірної Іспанії, основний час гри закінчився з рахунком 1:1 і те, що створив воротар Акінфєєв – справжнє диво. Мені сьогодні особливо приємно придбати саме цю серію марок, вона мені нагадуватиме про ті емоції, які я тоді відчував, ту радість, переживання та хвилювання. Я купив кілька штук, щоб подарувати ще і моїм друзям. Хочу зробити їм приємне, ось, подарую, й ми разом згадаємо, як дивилися той матч чотири роки тому. Було класно тоді», – поділився один із філателістів – Дмитро.
Крім того, у продаж надійшов і малий поштовий лист, де представлено офіційного талісмана Чемпіонату світу з футболу – 2022 – зображення гравця у національному одязі чоловіків країн Перської затоки. Його, до речі, назвали Лаїб.
Нагадаємо, що фінальна частина 22-го чемпіонату світу з футболу ФІФА відбудеться з 21 листопада до 18 грудня 2022 року в Катарі. Ця країна вперше у своїй історії прийме чемпіонат світу з футболу. Фінальний матч відбудеться на Національному стадіоні в Лусаїлі, який вміщує 80 000 глядачів.
Через сильну літню спеку в Катарі цей чемпіонат проходитиме з кінця листопада до середини грудня, що робить його першим турніром, який відбудеться не в травні, червні чи липні. Його проведення планується у скорочені терміни – близько 28 днів

Ярина ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Фото госадминистрации г. Бендеры