«ТИРАСТЕПЛОЕНЕРГО» відзначило ювілей

Виповнилося 50 років від дня створення провідного теплоенергетичного підприємства нашої республіки, ключовим напрямком діяльності якого є надійне та якісне забезпечення споживачів опаленням та гарячим водопостачанням.

На честь цієї події у Палаці Республіки відбувся урочистий захід. У ньому взяли участь перші особи держави, керівники міністерств та відомств, глави держадміністрацій, представники громадських організацій, колектив МДУП «Тирастеплоенерго» та багато інших.
Підприємство, офіційно створене 1 липня 1972 року, обслуговує всі населені пункти, за винятком м. Бендери. У ті роки прискореними темпами нарощувалися обсяги промислового та житлового будівництва, вводилися до ладу об’єкти соціально-культурного призначення.
З 1993 року до 2004-го до складу «Тирастеплоенерго» увійшли Державне підприємство «Міжрайонне виробниче управління теплових мереж та котельних м. Рибниця» з Дубоссарською та Кам’янською дільницями.

У період з 2007 року до нинішнього часу підприємство перебуває на стадії прийняття на баланс об’єктів з котельними та тепловими мережами, розташованими в містах і районах ПМР.
Станом на 1 квітня поточного року всього по МДУП «Тирастеплоенерго» перебуває 157 котелень, 336 котлів, зокрема 2 парових, а протяжність теплових мереж становить 431,66 км.
Для підвищення стійкості, надійності та безпеки об’єктів системи теплопостачання працівники підприємства виконують капітальний ремонт магістральних та внутрішньоквартальних теплових мереж; відновлюють циркуляційну систему гарячого водопостачання від центральних теплових пунктів до житлових будинків у м. Тирасполь; замінюють застарілі підігрівачі на сучасні; будують локальні котельні в рамках децентралізації системи теплопостачання та переводять їх в автоматизований режим роботи.
Фахівці постійно підтримують обладнання котелень у задовільному робочому стані в період експлуатації, проводять комплекс заходів з реконструкції обладнання котелень із застосуванням сучасних матеріалів та більш економічного обладнання, що сприятиме скороченню витрат енергоносіїв газу, електроенергії, води. Налагоджують котли та газове обладнання котельні, ремонтують покрівлі, замінюють дерев’яні вікна тощо.
З 2016 року персонал підприємства власними силами виконує роботи з капітального ремонту основного та допоміжного обладнання котелень, їх реконструкцію, будівництво локальних котелень у рамках децентралізації системи теплопостачання.
З нагоди ювілею підприємство нагороджено орденом «Трудова Слава».
Також орденом «Трудова слава» відзначили слюсаря з обслуговування та ремонту обладнання теплових мереж і теплових пунктів 5 розряду Сергія Славенка та головного бухгалтера МДУП «Тирастеплоенерго» Тетяну Бикову.
Медаллю «За трудову доблесть» нагородили майстра будівельної ділянки Ларису Щеголеву, «За відзнаку у праці» – Олександра Молдована та Юрія Платонова.
Свій золотий ювілей МДУП «Тирастеплоенерго» зустріло як сучасне стабільне підприємство, що динамічно розвивається. Колектив успішно виконує свої професійні завдання, а нинішні досягнення ювіляра – це злагоджена праця всього колективу

Iрина МАСЛОВА.