Позитивні враження від фестивалю

У столичному Катерининському парку відбувся літній фестиваль молоді. На численних спортивних і сценічних майданчиках молоде покоління продемонструвало свої видатні таланти та здібності.

Кожні вихідні центр Тирасполя буквально розквітає від захопливих культурно-дозвіллєвих заходів. Влаштовувати масштабні свята регулярно стало вже доброю традицією, яку з задоволенням підтримують своєю присутністю придністровці та гості столиці.
Літній суботній вечір розпочався з яскравого пісенного концерту. Випускники Придністровського державного інституту мистецтв ім. А. Г. Рубінштейна Н. Кірка і П. Длужневський відкрили фестиваль мелодійною композицією «Включи в мені світло». Далі солісти по черзі виконували треки: «Занесло», «Я хвиля», «Блискавка», «Боса» і дуже популярна серед публіки «Бомба-ракета».
У цей час недалеко від футбольного поля юні ролери по черзі проходили спеціально підготовлену дистанцію, облаштовану на бетонних звивистих доріжках. Понад 30 учасників від 4 і до 40 років виконували різні елементи на час. Об’їхати зигзагом конуси, подолати крутий поворот, правильно пригальмувати – все це та багато іншого оцінювали судді, що йдуть за конкурсантами слідом на роликових ковзанах.
Поділитися досвідом і підтримати цей напрямок до нас приїхали представники Асоціації Ролер спорту Молдови. Президент Федерації Г. Зайцев стверджує, що вже через чотири роки цей рух з великою ймовірністю увійде в програму літніх Олімпійських ігор.

«У Придністров’ї Roller skate, Skateboarding, Scooter і Bmx спорт перебувають на етапі зарод-
ження. Такі свята – чудова нагода позмагатися та проявити себе. Сьогоднішніх учасників оцінюю високо, у них хороша техніка, в майбутньому вони зможуть виступати на міжнародних змаганнях», – зазначив фахівець.
До речі, спорядження ролерів складається зі зручного спортивного одягу, який не сковує рухи, та інших видів захисту всього тіла (наколінників, налокітників, захисту зап’ясть, стегон, спини, щитків на гомілку і шолома).
Зіркою змагальної програми на самокатах став наймолодший учасник фестивалю – Єлисей. Цьому спортсмену всього 5 років, а він уже половину свого життя провів на розгонах і рампах скейт-парку. Всі присутні скандували його ім’я, щоб підтримати хлопчика у складному змаганні з куди більш досвідченими конкурсантами.

За словами його мами Олесі, все почалося з маленького триколісного засобу пересування, після чого він перейшов на двоколісний і приступив до вивчення трюкової частини. Оскільки це вулична культура, Єлисей навчався на прикладі дорослих. Тепер він без зусиль десятки разів може виконати свій улюблений трюк TailWhip. І це тільки початок.
Тим часом на спортивному майданчику Катерининського парку молоді люди вправлялися в техніці Workout Freestyle. Глава Федерації воркауту Придністров’я М. Поспєлов оцінив рівень підготовки учасників і зазначив, що після таких заходів багато юнаків вступають в спортивні секції й роблять це значною частиною свого життя на професійному рівні.
Адже подібні напрямки – це не тільки набір фізичних вправ, а і культура як вид мистецтва. Видовищність багатьох елементів вражає з боку естетичної краси тіла і привертає до себе увагу оточення.
Після нагородження призерів та переможців у всіх спортивних змаганнях на головній сцені парку розігралися завершальні концертні програми. Цього вечора своєю творчістю порадували бендерчани. Танцювальний колектив БК «Шовковик» «Action» викликав запал у глядачів сучасним хіп-хопом у номері на відому композицію групи Black Eyed Peas «Pump it».
Вокальна група ПК ім. П. Ткаченка «Рондо» виконала серію популярних серед інтернет-користувачів пісень. Це легко вгадувалося. Глядачі підспівували приспіви та повторювали легкі хореографічні зв’язки, що прийшли до нас із TikTok.
Найстійкіші любителі вечірок залишилися на DJ Music Show від проекту електронної культури Darkness, а також сольний запальний виступ Андрія Ліра.
Міський фестиваль молоді залишив після себе незгладимі позитивні враження. Одним із відвідувачів цього заходу став інженер-конструктор В. Давиденко, який брав безпосередню участь у зведенні Катерининського парку. За його словами, це дуже приємно, коли реалізований проект наповнений життям і дитячими посмішками. З ним не можна не погодитися!

Марина СОВА.

Фото IA»Новости Приднестровья».