Заходи соціальної підтримки

Уряд нашої республіки виконує зобов’язання перед удовами померлих учасників бойових дій із захисту ПМР. У центрах соціального страхування та соціального захисту приймають документи для виплати щорічної матеріальної допомоги.


Нинішнього року Придністров’я відзначає 30-ту річницю початку агресії Молдови та приділяє особливу увагу тим, хто причетний до захисту мирного сьогодення нашої країни. Ці миттєвос-
ті історії неможливо обійти стороною. Вони глибоко впливають на всіх нас. Саме тому важливо на різних рівнях звертатися цієї теми.
Держава також на постійній основі закладає кошти для надання одноразової допомоги до пам’ятних дат. Першу придністровці відзначили 19 червня. У День пам’яті та скорботи за загиблими в місті Бендери громадяни згадували героїв своєї країни, які спекотним літом 1992 року ціною свого життя і здоров’я повернули мир на береги Дністра.
Другою важливою датою традиційно стане 1 серпня – День завершення бойових дій і пам’яті загиблих та померлих захисників ПМР.
На сьогодні підтримка вже надана 31 людині. За інформацією, наданою міністром із соціального захисту і праці Оленою Куліченко, виплати здійснюються в розмірі 700 рублів у два етапи: 200 рублів видали в травні, 500 – у червні 2022 року.
Крім того, опрацьоване положення про доповнення переліку одержувачів допомоги категорією вдів померлих учасників бойових дій, що додатково становить 1 116 осіб. Їм також буде гарантована встановлена підтримка.
Для отримання цих виплат і роз’яснення процедури оформлення документів необхідно звертатися до центрів соціального страхування та соціального захисту за місцем проживання.
Верховна Рада в остаточному читанні прийняла зміни до Житлового кодексу, які дозволять удовам захисників ПМР та воїнів-інтернаціоналістів зберегти право на пільгову чергу на житло

Поліна РЕШЕТНИКОВА.
Фото: tripxoxo.com