Хресний хід

У Рибниці, шостого липня ввечері, від Михайло-Архангельського собору вирушив хресний хід. Учасники події пройшли до Iоанно-Предтеченського чоловічого монастиря в урочищі Калагур.

Хресний хід приурочили до свята Різдва чесного славного Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, яке відзначається 7 липня.
Подібний захід став першим після дворічної перерви (2020-2021 рр.), пов’язаної з пандемійними обмеженнями. У ньому взяли участь близько ста осіб. Дорогою до монастиря, у дворі храму Димитрія Солунського села Єржово, для учасників хресного ходу організували святковий стіл. Богомольці змогли відпочити та підкріпитися, після чого продовжили хід.
Вранці 6 липня, в день вшанування Володимирської ікони Божої Матері, Архієпископ Тираспольський та Дубоссарський Сава відправив у Михайло-Архангельському соборі Рибниці Божественну літургію, що передувала хресному ходу. Він привітав духовенство та парафіян зі святом і звернувся до присутніх із повчальним словом проповіді. За старанну працю на благо церкви Владика Сава відзначив низку працівників Рибницького району єпархіальними нагородами.
Архієпископ Тираспольський та Дубоссарський мав також зустріч із керівництвом міста, зокрема з главою держадміністрації Рибницького району та міста Рибниці Віктором Тягаєм. На ній обговорювалися різноманітні теми, поміж них були питання взаємодії єпархії та керівництва району, а також продовження будівництва храму в селі Вихватинці. Йшлося про те, що храм, закладений ще 2002 року і не добудований, на сьогодні перебуває в аварійному стані. На нараді вирішили відновити будівельні роботи, а наступного року запланували облаштувати дах будівлі храму.
Увечері того ж дня, напередодні святкування Різдва чесного славетного Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, Високопреосвященніший Сава звершив Всеношну в Іоанно-Предтеченському чоловічому монастирі, де до цього часу вже зібралися учасники ходу. А вже 7 липня в літньому монастирському храмі Архієпископ Тираспольський та Дубоссарський Сава звершив Божественну літургію. За богослужінням молилися ченці та мешканці обителі, віряни та паломники, які прибули на престольну урочистість

Дмитро АКIНIН.

Фото автора.