У доросле життя з дорослими рішеннями

Випуск 2022 року в Iнституті державного управління, права та соціально-гуманітарних наук став найбільш масштабним серед усіх факультетів ПДУ ім. Т. Г. Шевченка: 153 молоді фахівці поповнили лави професійної спільноти республіки. На урочистій церемонії не обійшлося без сюрпризів.

ІДУПіСГН – це зосередження висококваліфікованих викладачів-практиків за участю в освітньому процесі представників державних структур, політичних аналітиків та консультантів. Потрапити на навчання саме в цей інститут для багатьох молодих людей є великою удачею, що вимагає чималої та наполегливої праці.

Цього року випускники правової філії ПДУ ім. Т. Г. Шевченка вкотре підтвердили високий рівень освіти в Придністров’ї. Посвідчення про вищу освіту з червоними та синіми обкладинками склали строкату й яскраву фінальну картину для студентів наступних напрямів: державне та муніципальне управління, правове забезпечення національної безпеки, музична освіта, політологія, історія, соціально-культурна діяльність, юриспруденція тощо.

Привітати новоспечених фахівців різного профілю цього знаменного дня прибули: ректор ПДУ ім. Т. Г. Шевченка професор Владислав Соколов, директор ІДУПіСГН доктор соціологічних наук професор Олена Бобкова, куратори випускних груп на чолі з заступником директора з навчально-методичної роботи Яною Радченко, професорсько-викладацький склад інституту, рідні та близькі випускників.

Урочисту церемонію, що відбулася в приміщенні культурно-просвітницького центру, відкрив напутнім словом ректор університету.

«Дорогі випускники та батьки! Дозвольте вас усіх привітати з цим чудовим днем, побажати здоров’я, успіхів, постійного вдосконалення у своїй професійній майстерності, не зупинятися на досягнутому результаті, завжди йти вперед. У добрий час!», – сказав Владислав Володимирович.

Також зі словами теплих привітань на сцену піднялася директор ІДУПіСГН Олена Бобкова. Вона наголосила, що в залі зібралися не просто гості урочистостей – молоді колеги, їхні рідні, педагоги, а частина великої університетської родини.

«Сьогодні ми маємо свято: народження нових молодих фахівців. Хочу побажати, щоб ваша професійна та особистісна дорога була велика, світла, широка та успішна. Завжди почувайтеся впевненими у своїй справі, діставайте задоволення, робіть правильний вибір і будьте щасливі. Зі святом, дорогі друзі!», – звернулася до колишніх студентів, а нині колег, Олена Михайлівна.

Головною зворушливою подією святкової церемонії стала пропозиція руки та серця, яку на очах у всіх під світлом софітів своїй коханій дівчині Катерині зробив випускник, магістр, політолог Євген Кущак.

«Отримання документа про вищу освіту – це завжди завершення важливого етапу. Щоб по-справжньому увійти в доросле життя, необхідно приймати відповідні рішення. Я хочу створити міцну сім’ю, тому зважився на цей крок саме цього подвійно важливого для мене дня», – поділився радістю Євген.

Бути випускником ІДУПіСГН означає брати дійсно активну участь не лише у своїй долі, а й у політичному та науковому житті країни. Це люди особливого інтелектуального середовища, перед якими відкрита перспектива стрімкого кар’єрного зростання та нових звершень.

Такому новому поколінню залишається лише побажати удачі та спостерігати з боку, як вони поступово змінюють наш світ на краще.

Поліна РЕШЕТНИКОВА.

Фото автора.