Новини коротко

В Уряді відбулася зустріч із союзом «Пам’ять»

Поміж головних тем – питання медицини. «Планова диспансеризація пільгових категорій громадян через пандемію коронавірусу не проводилася вже кілька років», – зазначила керівник республіканської організації Тамара Горбачова. Це, на її думку, згубно впливає на здоров’я громадян. Як розповіли представники профільного відомства, планова реабілітація вже триває, але поки що на черзі інші категорії придністровців.

«Нині здійснюється реабілітація більшості громадян пільгової категорії, для яких вона була передбачена в умовах госпіталю ветеранів Великої Вітчизняної війни. Маємо досить багато пацієнтів, які протягом останніх двох років не проходили ні реабілітацію, ні оздоровлення, ні огляди, але це було обумовлено об’єктивними причинами. Ми намагаємося прискорити процес», – розповіла представник МОЗ Анжела Дяченко.


У Придністров’ї запроваджено особливий протипожежний режим

Таке рішення ухвалене на позаплановому засіданні Державного комітету з надзвичайних ситуацій та забезпечення протипожежної безпеки. За спеціальними правилами республіка житиме з 21 липня до особливого розпорядження.
Нечувана спека та відсутність опадів диктують свої умови.
У період дії особливого протипожежного режиму категорично заборонено:
● кидати на вулиці непогашені недопалки або сірники;
● підпалювати суху траву, стерню та сміття;
● використовувати вогненебезпечні предмети;
● розводити багаття та мангал.
За недотримання цих вимог передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.
Штраф для громадян – до 3 000 рублів, для посадових осіб – до 5 500 рублів, для індивідуальних підприємців – до 9 200 рублів (або припинення діяльності на строк до 90 діб), для юридичних осіб – до 22 100 (або припинення діяльності на строк до 90 діб).


Онлайн-діалог Голови Уряду з представниками ОРТК

Головними темами спілкування були питання охорони здоров’я та економіки.
Особливу увагу приділили дитячій стоматології, оскільки в республіці не вистачає таких фахівців. Вирішити проблему допоможе безкоштовне навчання в ординатурі за цим напрямком. Навчатися зможуть як студенти ПДУ, так і ТМУ з укладанням договору про обов’язкове відпрацювання.
«Якщо на сьогодні є попит на відповідного медичного спеціаліста саме в дитячій стоматології, значить, необхідно збільшувати кількість місць», – зазначив Олександр Розенберг.
Голова Уряду взяв це питання на особистий контроль і наголосив, що «…в першу чергу, необхідно розв’язувати проблеми охорони здоров’я дітей».
Огляд новин підготувала Iрина МАСЛОВА.