Зробимо місто зручним для всіх

Минулого вівторка в столичному Будинку народних традицій та ремесел відбулась інформаційна година. Ремонт доріг і соціальних об’єктів, озеленення міста, підбиття деяких підсумків минулого року та плани на майбутнє стали провідними темами зустрічі.

Заступник глави держадміністрації з питань житлово-комунального господарства Микола Обручков повідомив присутнім про розподіл бюджетних коштів на реконструкцію та зведення соціальних об’єктів. Всього на цю галузь у 2018 році було виділено 14 млн рублів. За його словами, кошти протягом року місто витрачатиме на заміну покрівель, вікон, підлог, системи опалення та відновлення фасадів установ соціального призначення: шкіл, дитячих садків, спортивних об’єктів тощо.

Цього року планується зведення нової важливої для міста споруди – корпусу для дітей з обмеженими можливостями: з порушенням опорно-рухової системи.

«Статистика свідчить про те, що нині на планеті живе 1 млрд людей з обмеженими можливостями, і кількість їх, на жаль, зростає. Незважаючи на всі досягнення медицини, проблеми екології та харчування призводять до збільшення категорії таких людей. Ця проблема перебуває на державному контролі в багатьох країнах світу, в тому числі й у нашій республіці», – зазначила заступник глави держадміністрації з питань соціального розвитку Марія Пащенко.

Також у столиці цілеспрямовано ведуться роботи, пов’язані з оголошеним Роком рівних можливостей. Установлення нових пандусів, удосконалення системи обслуговування всіх верств населення однаково якісно почалося з січня. У планах міста – реалізація багатьох проектів, які дозволять полегшити участь людей з особливостями розвитку.

Щодо реконструкції та ремонту доріг присутнім повідомили, що минулого 2017 року в місті були проведені роботи на 18 об’єктах. Поточний рік поставив перед керівництвом столиці нові завдання, в планах – більш складні реконструкції. Їх реалізація розпочалася з самого початку року. На сьогодні вже на трьох вулицях виконано ямковий ремонт. Триватимуть також роботи з облаштування стоянок і місць для паркування на дворових територіях. Нерідко городяни, власне, і є ініціаторами та реалізаторами таких робіт.

На інформаційній годині жителям Тирасполя нагадали, що у випадку виникнення проблем, пов’язаних з житлово-комунальним господарством, у місті діє гаряча лінія за номером (0533) 9-55-55, куди можна звернутися з запитаннями. Наявність цього ресурсу минулого року підтвердила свою корисність, і тому надалі працівники ЖКГ прийматимуть дзвінки від городян задля вдосконалення умов проживання в місті.

Тетяна   БУКІНА.