Волейболісти підтверджують свій високий рівень

У державній адміністрації Бендер відбулася зустріч керівництва міста з членами волейбольної команди СДЮШОР-2. Придністровський колектив підготував до участі в Балканських іграх заслужений тренер МРСР Петро Станілевич. Чемпіонат U17 відбувся в сербському місті Врані.


У сезоні 2021-2022 команда здобула чемпіонський титул Молдавії серед дівчат 2007 року народження. Наступним етапом до спортивного Олімпу стала участь у чемпіонаті Балканських країн. Президент Федерації волейболу Придністров’я Роман Яцков, який також був присутній на зустрічі, відзначив сильний командний дух волейболістів. «Великий практичний досвід і талант тренера, а також прагнення команди працювати допомогли досягти гарного результату», – зазначив спортивний функціонер.

Петро Станілевич розповів про хід першості Балкан. «За жеребкуванням команда грала зі збірними Сербії, Болгарії, які за підсумком посіли 1 і 2 місця, а також із Північною Македонією і Боснією та Герцеговиною. За підсумками змагань ми посіли 7 місце. Змагання були напруженими. Ми, здавалося б, досягли висот у цьому виді спорту. Приїхавши на ігри, зрозуміли, що зустрілися з командами-асами, це найвищий рівень міжнародного класу. Я вважаю, що в цій ситуації ми билися гідно. Працювати потрібно ще багато, але ми докладемо якнайбільше зусиль для вдосконалення своєї майстерності», – сказав наставник бендерчанок.

Тренер подякував керівництву міста та спортивному центру за фінансову допомогу в організації поїздки. Наступна мета – участь у міжнародних змаганнях Балканських країн у Туреччині. Вони відбудуться в січні 2023 року.

Начальник Спортивного центру спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву міста Бендери Олександр Звєряка розповів, що вперше з ліміту спортцентру виділено кошти для організації поїздки, а також для пошиття уніформи команди, замовлено мікроавтобус, який перевозив команду від Бендер до місця проведення ігор.

Перший заступник глави державної адміністрації з економічних і правових питань Людмила Шеленкова відзначила високий рівень гри придністровських волейболісток. «У подібних змаганнях потрібно брати участь обов’язково, адже вони додають дівчатам впевненості у своїх силах. Ми дуже раді, що цього разу вдалося відправити команду на чемпіонат такого рівня і вважаємо, що волейболісти показали непоганий результат. Упевнена, що попереду на них чекають нові перемоги, вони прославлятимуть наше місто і республіку», – сказала представник держадміністрації Бендер


Олександр ЗАЙЧУК.

Фото: https://bendery-ga.org