Європейські змагання дубоссарських тенісисток

У Сербії завершився чемпіонат Європи з настільного тенісу серед юнаків та дівчат. У спортивній події виступили спортсменки Республіканської школи настільного тенісу.


За збірну команду кадеток Молдавії виступила Олександра Думінік разом із спортсменкою з Бельців – Вікторією Михайловою. На цьому чемпіонаті кадетки вели боротьбу на другому рівні за право перейти на перший. Незважаючи на те, що команду було посіяно в підгрупі під четвертим номером, вона змогла здолати суперниць з Італії з рахунком 3:1, перемогла ровесниць з Англії з рахунком 3:1, а з Норвегії – 3:0.

У перехідному матчі за право грати в першому рівні дівчата зустрілися з командою Словенії, де здобули перемогу з рахунком 3:1. У фінальній сітці, куди увійшли 16 найсильніших команд Європи, не пощастило з жеребкуванням: суперником стала сильна команда Польщі, яка згодом здобула срібні медалі. Цей матч дівчата програли. Однак зустріч дала право залишитися в числі топових команд. У першому рівні зустрілися з командою Хорватії, яку перемогли з рахунком 3:1 і тим самим завоювали право наступного року боротися за медалі.

За словами тренера збірної Валерії Гросул, найяскравіше себе проявила в командних змаганнях Олександра Думінік, яка принесла збірній 75 % очок і була справжнім лідером команди.

За збірну Молдавії у змаганнях юніорок виступала майстер спорту Олександра Кір’якова. Невдалий старт команди в підгрупі не дозволив їм боротися за медалі чемпіонату. Проте за право залишитися в першому рівні команда зіграла досить зібрано, здолавши Нідерланди з рахунком 3:1 та Швейцарію 3:0. У перехідному матчі за право залишитися в першому рівні обіграли сильну команду Італії з рахунком 3:2. Олександра показала себе справжнім лідером і принесла команді 2 очки.

Попереду в дубоссарських тенісистів ще низка відповідальних європейських стартів. Це Всесвітній фестиваль настільного тенісу в Албені (Болгарія), який проходитиме в період з 26 липня по 1 серпня. На змагання виїжджають призер Балканських ігор цього року Катерина Сіряк та чемпіонка Молдавії у своєму віці Марія Мокроусова-Кучук.

На чемпіонаті Європи «EUROMINICHAMP», який відбудеться у французькому Страсбурзі з 25 по 31 серпня, дубоссарську школу представлятимуть брати Тимофій та Матвій Мошняга, Денис Барбу, Марія Мокроусова-Кучук та Андрій Міщишин. Спортсмени добре підготовлені, тож маємо право розраховувати на медалі. У вересні абсолютна чемпіонка Молдавії нинішнього року Олександра Кір’якова виступатиме в дорослому чемпіонаті Європи у Мюнхені (Німеччина)


Олександр ЗАЙЧУК.
Фото: sport.gospmr.org