Пляжний волейбол – спорт літа

У Бендерах стартував чемпіонат Придністров’я з пляжного волейболу. Змагання відбуваються на майданчику в парку імені Горького. Перші медалі розіграли юнаки та дівчата віком до 16 років.


До участі в турнірі залучилися 12 колективів: з Бендер, Паркан, Дністровська, Дубоссар та Кам’янки. У кожній команді представлено по два гравці.

Президент Федерації з волейболу Придністров’я Роман Яцков розповів, що першість Придністров’я з пляжного волейболу серед юнаків і дівчат U-16 запам’яталася яскравою і завзятою боротьбою. «Крім того, що гра подарує вам масу задоволення та гарного настрою, вона також значно зміцнить м’язи, суглоби та зв’язки, багато в чому завдяки тому, що під час гри у волейбол ви перебуватимете в постійному русі, намагаючись дістати м’яч», – сказав спортивний функціонер.

У першості серед чоловіків звання чемпіонів завоювали дубоссарські волейболісти Максим Миронов та Данило Дідорчук. На другому місці завершили виступ бендерчани Владислав Шишкану та Артем Чорний. Третіми стали (також господарі змагань) – Ілля Гуменюк та Данило Цуркан.

У жіночому розіграші кращими названі бендерські волейболістки Лоліта Раковська та Ганна Єгорова. Команда з Дубоссар у складі Валерії Ожога та Маргарити Туртурики завоювала срібло. Бронза – у Ксенії Шалюти та Надії Тігля з Бендер.

Найсильніші досвідчені волейболісти змагатимуться з 30 липня. На 7 серпня запланований фінал і нагородження чемпіонів Придністров’я з пляжного волейболу серед дорослих


Олександр ЗАЙЧУК.

Фото автора.