Єврокубкові успіхи ФК «Шериф»

Столичний футбольний клуб продовжує виступати у футбольних клубних змаганнях Старого Світу.


Суперником придністровської команди в другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів став словенський «Марібор». Першу гру тираспольчани провели на виїзді 19 липня. Матч відбувся за цілковитої ігрової переваги «Шерифа». Наші футболісти створили більше небезпечних моментів біля воріт суперника, але гра закінчилася з рахунком 0:0.

У післяматчевому інтерв’ю головний тренер тираспольського клубу Степан Томас підбив підсумки поєдинку. «Шкода, що в процесі гарно проведеної гри ми не забили й не перемогли 2:0 чи 3:0. Ми були дисципліновані. Я хотів би, щоб мої гравці пресингували, забирали м’яч і в такий спосіб створювали цікаві й несподівані моменти. «Марібор» мене не здивував. Якщо порівнювати цей матч із грою проти боснійського «Зрінськи» в першому турі, то видно великий прогрес у діях нашої команди, у створенні моментів. Бракувало лише гола», – сказав наставник придністровської команди.

Напередодні матчу-відповіді головний тренер словенської команди Горан Каранович прокоментував можливий хід поєдинку. «Безумовно, «Шериф» є фаворитом матчу, але якщо всі гравці докладуть максимум зусиль, у нас з’явиться реальний шанс пройти далі. Ми готові до всього, у тому числі до додаткового часу. Вважаю, тираспольська команда вийде на поле впевненою у своєму успіху. Якість їхньої гри показали ті моменти, які вони створили в першій грі. Проте ми повинні зіграти краще, ніж у Словенії, коли вони домінували над нами в середині поля, що, у свою чергу, призвело до проблем. У нашого суперника чудові гравці, але й «Марібор» має досвід європейських кваліфікацій. Під час підготовки до матчу ми більше думаємо про себе, і я чекаю правильного настрою та цікавої боротьби з благополучним для нас результатом», – додав Каранович.

Матч-відповідь відбувся в Кишиневі 26 липня. Лідера вітчизняного футболу палко підтримували болільники, які майже повністю заповнили футбольну арену. Пряма трансляція поєдинку була організована на телеканалі «ТСВ». Під час гри тираспольчани створили більше гольових моментів, але вдало грав воротар словенців, який надійно захищав свої ворота. Долю матча вирішила заміна Степана Томаса. Момо Янсане, який вийшов на поле на 85-й хвилині, відзначився голом на 88-й. «Шериф» переміг з рахунком 1:0 і вийшов у наступне коло змагань.

Головний тренер тираспольчан був задоволений переможним результатом. В інтерв’ю журналістам він висловив вдячність уболівальникам за підтримку. «Відчуття було таке, що ми граємо на рідному стадіоні. Вітаю гравців із перемогою! Найважливіше те, що ми пройшли далі. За грою – у Маріборі та Кишиневі ми показали, що, як команда, ми кращі за словенців. Тільки на виїзді не забили, а вдома – вийшло. Я знав, що буде тяжко. «Марібор» теж перший матч із білоруським «Шахтарем» вдома зіграв унічию – 0:0, а потім здобув перемогу на виїзді», –
розповів хорватський фахівець.

Наставник тираспольської команди відзначив також надійну гру «Шерифа» в захисті. За чотири проведені гри наші футболісти не пропустили жодного м’яча. Степан Томас прокоментував і результативний вихід на заміну Момо Янсане.

«Найважливіше, що він активно вийшов, мав два моменти, в одному не забив, а в другому випадку приніс нам перемогу. Він досвідчений футболіст, подякуємо йому за переможний гол».
Наступним суперником «Шерифа» в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів стала чеська «Вікторія». Перший матч із нею відбудеться в Кишиневі на стадіоні «Зімбру» 2 серпня, а розпочнеться гра о 20:00. Матч-відповідь планується 9 серпня в Чехії.

Головний тренер «Шерифа» відзначив високий рівень майбутнього суперника: «Це досвідчена команда, але ми також розраховуємо на поступове підвищення рівня власної гри. Ми маємо поставлені завдання. Вирішуватимемо їх крок за кроком. Звичайно, мріємо та хочемо потрапити в групу Ліги чемпіонів».

Футболіст тираспольського ФК Габі Кікі в інтерв’ю журналістам відзначив переможний настрій футболістів. «Ми чудово розуміли, що може бути додатковий час. Приємно, що забили гол у ворота суперника. Тепер готуватимемося до матчів із «Вікторією». Суперник складний, але я вірю в нашу команду», – впевнено сказав гравець тираспольчан


Олександр ЗАЙЧУК.
Фото: novostipmr.com