Ювілейні медалі захисникам республіки

Цього року виповнилося 30 років збройної агресії Республіки Молдова проти Придністровської Молдавської Республіки. Ювілейні медалі «30 років відбиття збройної агресії проти Придністров’я» вручили захисникам із Дубоссар та сіл району.


Багато дубоссарців у 1992 році стали на захист молодої республіки. Ці мужні люди не могли вчинити інакше. Вони захищали свою оселю, свої сім’ї, свою Батьківщину.

«Дубоссари розташовані в центрі республіки, й саме нам довелося неодноразово відбивати удари націоналістів Молдови, які хотіли розділити республіку на частини. У такі пам’ятні дні ми завжди згадуємо і наших дубоссарців, бойових товаришів, які загинули на полях битв, а також тих, хто помер від наслідків війни вже у мирний час», – сказав глава державної адміністрації Дубоссарського району та міста Дубоссари Руслан Чабан на врученні ювілейних нагород співробітникам дубоссарської філії ДК «Дністеренерго». 18 липня в урочистій обстановці 42 співробітники підприємства першими поміж захисників міста та району одержали ці ювілейні нагороди.

Вшанування ветеранів відбулося по всьому району. Руслан Чабан спільно з головою Ради народних депутатів Олександром Коломицевим та главами сільських адміністрацій вручив ювілейні медалі захисникам Придністров’я, які проживають у селах Гояни, Цибульовка та Гармацьке.

«Сьогодні ми прагнемо того, щоб ніколи не повторилися події тих років. Ми маємо все для руху вперед: родючі землі, сприятливий клімат, якісні продукти. Та найголовніше наше надбання – це, звичайно, люди: працьовиті, гостинні, привітні, які люблять свій край», – зазначив глава на цьому заході.

Ветерани Дубоссарського РВВС також були відзначені ювілейними нагородами. Тут до керівника адміністрації та голови міськради приєднався начальник Районного відділу внутрішніх справ Петро Паша, який висловив колишнім співробітникам глибоку вдячність за відвагу, мужність та безстрашність.

У селі Дзержинське 77 захисників республіки відзначені нагородами. Разом із Русланом Чабаном їх вручав і глава адміністрації села Дзержинське Дмитро Єригін.

Церемонія вручення ювілейних медалей відбулася на Дубоссарській дорожньо-експлуатаційній дільниці. Глава держадміністрації зазначив, що героїчне місто Дубоссари залишилося нескореним, а республіка вистояла завдяки тим, хто став на захист своїх сімей, свого міста та всієї молодої республіки.

На заходах хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув під час війни, а також тих, хто пішов із життя вже у мирний час.

Посмертно медалями «30 років відбиття агресії проти Придністров’я» нагороджені: Олександр Паскаль, Віталій Плугатарьов, Володимир Руснак, Микола Пинтя, Олександр Безногий


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото з сайту держадміністрації м. Дубоссари.