Робоча зустріч у Президента

У режимі відеоконференції Вадим Красносельський провів нараду з керівниками Уряду, Верховної Ради та держадміністрацій міст і районів республіки.


Обговорювали поточний стан справ, зокрема деякі зрушення в ході ремонтно-будівельних робіт по лінії Фонду капітальних вкладень (ФКВ).

Учасники наради уточнили, що загалом роботи виконуються за графіком, на більшості об’єктів, що потрапили до програми, вони вже завершені.

Вадим Красносельський акцентував увагу на своєчасності ремонту та оснащенні освітніх закладів, наголосивши, що до початку навчального року готовність має бути стовідсотковою.
Порушили й питання, пов’язані з фінансуванням робіт. Йшлося про перерозподіл зекономлених чи незасвоєних коштів. Як підкреслив Глава держави, система має бути чіткою, зрозумілою та законною.

Говорили на нараді про дорожні роботи, зокрема про розширення деяких ділянок. У Тирасполі, наприклад, ще 2018 року було визначено шість вулиць, на яких потрібно було створити додаткові смуги дорожнього руху. На сьогодні реалізовано два пункти: дорогу розширили на вулицях Одеській та Правди. Президента цікавила можливість розширення дорожнього полотна на вулиці Миру (вздовж парку «Победа»). За словами заступника глави столичної адміністрації Геннадія Гороха, це питання вже розглядалося, проте ще залишається відкритим, оскільки для реалізації проекту там доведеться повністю замінити інженерні комунікації.

Глави державних адміністрацій сільськогосподарських районів республіки поінформували про перебіг жнив. Збирання зернових уже завершується. Доповідачі констатували, що, попри посуху, врожайність не є критичною.

Обговорили й підготовку та проведення нових культурно-масових заходів. У літній сезон програми особливо насичені та різноманітні. Крім дозвільно-розважальних, проводяться тематичні заходи, присвячені визначним датам. Григоріополю виповнилося 230 років. Президент, який відвідав місто-іменинник, ще раз привітав григоріопольчан та висловив подяку місцевій адміністрації за організацію заходів.

Вадим Красносельський звернув увагу посадовців на багатство та різноманітність робіт народної творчості, які придністровці традиційно експонують під час народних гулянь. Він вважає, що автори повинні мати можливість не лише продемонструвати результати своєї праці, а й реалізувати вироби. Тому запропонував продумати єдиний механізм та передбачити в кожному місті локації для організації виставок-продажів мистецьких виробів. Це можуть бути спеціально відведені приміщення чи, наприклад, і холи різних установ.

Згадали на нараді й про святкові національні подвір’я, які вже стали традиційними для Придні-
стров’я. Подібні акції відображають особливості та багатство культур народів, які населяють республіку. Через пандемію, організатори заходів обмежували участь у них національних осередків. Керівництво республіки має надію, що до осені COVID-ситуація не погіршиться, і це дасть можливість на святкування 2 вересня повернутися до давньої традиції. Відповідні доручення дістали всі, від кого залежить виконання цього завдання


Аліса КОХАНОВА.

Фото прес-служби Президента.