Одяг і шкільне приладдя

До школи залишилося менше місяця. Поки одних батьків цей факт іще тішить, інші не поспішають залучатися до підготовчого процесу: купувати рюкзак, одяг для школяра, шкільне приладдя й осінні речі, бо, як відомо, за літо діти виростають найшвидше. Проте, як не крути, від цих клопотів нікуди не подітися – все одно доведеться зробити необхідні покупки для вашого школяра. Ми ж радимо не відкладати це завдання на останні літні дні.


Перш за все тому, що поки немає шаленого попиту на шкільне приладдя і вам не доведеться стояти годинами в черзі, щоб придбати те, що потрібно для школи. По-друге, у вас є шанс порівняти ціни, якість товарів – і купити найкращі речі.

ОДЯГ «НА ВИРIСТ»

Багато батьків звикли купувати дітям речі «на виріст», мовляв, діти швидко ростуть і треба робити покупку таким чином, щоб дитині вистачило штанів, піджака чи сорочки, як мінімум, на два-три роки. Однак! Зауважте, що вже у віці десяти-дванадцяти років хлопчики та дівчатка розвиваються не так швидко, як першокласники. Тому купувати для них завеликі речі буде недоречно, інакше ви поставите своє чадо в незручне становище, бо однокласники будуть з нього сміятися. Учні початкової школи досить активні на перервах, вони буквально катаються на колінах по підлозі коридорів, а в класі валяються на підлозі та змагаються з однокласниками, хто сильніший, за допомогою стусанів, що не рідко призводить до падіння. Тепер уявіть, що буде з речами, якщо в них кататися коридорами, валятися на підлозі й падати на брудну поверхню? Вони так чи інакше не прослужать довго. Тому краще обирати речі відповідного розміру до зросту і ваги вашої дитини, максимум додаючи сантиметр «на виріст».

ШКIЛЬНЕ ПРИЛАДДЯ

Якщо ваша дитина – не першокласник, не поспішайте купувати повністю нове шкільне приладдя. Краще перегляньте, що залишилося в придатному стані з минулого року: обкладинки для зошитів, ручки, олівці, фарби… Якщо ними ще можна користуватися, то навіщо переплачувати? Обов’язково складіть список усього, що потрібно дитині до школи. Так вам буде легше робити покупки, й ви нічого не забудете


Сільвія РОГУТ.

Фото з вiдкритих джерел.