Медалі з Болгарії

Дубоссарські тенісистки знову підкорюють європейський п’єдестал. Цього разу спортсменки вибороли бронзові медалі на міжнародному фестивалі з настільного тенісу. У змаганнях взяли участь представники 12 країн.


Олександра Кір’якова, Катерина Сіряк та Олександра Думінік досить впевнено проводять сезон. Їхні головні досягнення –успішний виступ на Балканських іграх та на Юнацькому чемпіонаті Європи. Завдяки наполегливій праці та чудовій реалізації мети, спортсменки вибороли право наступного року виступати у вищому дивізіоні.

Нині дубоссарські тенісистки радують новими результатами. Цього разу вони заявили про себе на міжнародному фестивалі в Болгарії. Змагатися довелося з тенісистами з 12 країн. Відзначилася в цих поєдинках вихованка дубоссарської школи Катерина Сіряк, яка здобула чергову бронзову нагороду.

Катерина виступила у віковій групі до 15 років – це професійні гравці, які вже мають певний досвід. У півфіналі вона зустрілася з сильною спортсменкою з Казахстану, та, на жаль, не змогла її перемогти й поступилася у завзятій боротьбі з рахунком 2:3. «Чергова бронзова медаль спортсменки з Дубоссар на міжнародних змаганнях свідчить про її стабільну та якісну гру в офіційних змаганнях», – йдеться на сайті Держслужби зі спорту ПМР.

Крім того, з міжнародного фестивалю ще одну медаль привезла юна вихованка Марія Мокроусова-Кучук. Тенісистка змагалася серед спортсменів вікової категорії до 11 років. Підсумок її змагань – завойована бронзова медаль. Зауважимо, що спортсменці всього 10 років, вона тренується лише 2 роки, проте вже освоїла велику програму гри в настільний теніс. Юна спортсменка – дочка відомої дубоссарської тенісистки, заслуженого майстра спорту Олени Мокроусової, в майбутньому, сподіваємося, перспективна майстриня ракетки.

Маємо нагоду відзначити ще одного юного придністровського спортсмена – Сергія Трача. Він із Рибниці, тренується під керівництвом досвідченого наставника Геннадія Панійвана. «І нехай він на цих змаганнях не завоював медалі, проте показав дуже яскраву, змістовну гру, переміг спортсменів з Румунії та Болгарії», –повідомила прес-служба Держслужби зі спорту ПМР.
Тим часом дубоссарська спортсменка Олександра Кір’якова, яка виборола єдину путівку, вирушає на дорослий чемпіонат Європи з настільного тенісу. Змагання відбуватимуться в Мюнхені, Німеччина.
Наприкінці серпня найсильніші юні спортсмени школи вирушать до Франції для участі в чемпіонаті Європи серед міні-кадетів

Оксана Крук.

Фото: sport.gospmr.org