«Шериф» – у Лізі Європи

Тираспольчани залишили Лігу чемпіонів і наступного тижня розпочнуть новий турнір – Лігу Європи. Після поразки від чеської «Вікторії» в Лізі чемпіонів тираспольський «Шериф» продовжить виступ у плей-офф Єврокубку. Наступним суперником придністровського клубу буде вірменський «Пюнік». Нині ж можна сказати, що лігочемпіонська подорож була цікавою та захопливою.


Матчі «Зімбру» – «Шериф» завжди захоплювали напруженням, особливо, якщо ігри проходили на домашній арені «зубрів». Там тираспольчан ніколи не жалували. Проте, аж не тепер: життя внесло свої корективи. Жовто-чорні продовжують участь у лігочемпіонських перегонах. Щоправда, цього року всі домашні матчі тираспольчани проводять на стадіоні «Зімбру» в Кишиневі. На арені, де зазвичай чути скандування «Тільки «Зімбру»!», звучать нові кричання, всі присвячені лише «Шерифу». До речі, кожен лігочемпіонський матч збирає майже повний стадіон уболівальників з усієї Молдови та Придністров’я. Людям цікаво подивитися на команду, яка обіграла «Інтер» та легендарний «Реал». Матчі викликали неймовірний ажіотаж серед шанувальників: через високий інтерес усі квитки були заздалегідь розпродані.
П’ята гра в лігочемпіонському сезоні та третя на кишинівській арені «Зімбру» – це були впевнені перемоги над «Зринськи» та «Марибором». На черговому етапі – третьому відбірному раунді Ліги чемпіонів у «Шерифа» на шляху постала чеська «Вікторія». Перша зустріч із чехами на полі «Зімбру» закінчилася на користь гостей – тираспольчани поступилися супернику з рахунком 1:2. «Іноді так буває, на жаль, сьогодні програли. Допускали індивідуальні помилки, вважали, що грали добре. У другому таймі спеціально атакували, пресингували суперника. Були слушні моменти – не забили», – зазначив після першої зустрічі з «Вікторією» головний тренер «Шерифа» Степан Томас.

Навіть після поразки жовто-чорні залишили приємні враження, це була найбільш якісна гра в цій єврокампанії. Таку думку висловив наставник тираспольчан. До доленосної битви – зустрічі у відповідь – «Шериф» був налаштований рішуче.
Матч-реванш видався динамічним і яскравим. У грі «Вікторія» – «Шериф» було 2 призначені пенальті, червона картка та 3 забиті м’ячі. На «Дусан Арені» – повний аншлаг, усі квитки розпродали ще за день до матчу. Тисячі чехів прийшли подивитися на переможців мадридського «Реала».

Першими забили господарі зустрічі – чеська «Вікторія». Ян Клемент «розстріляв» нашого голкіпера Климента Абалору. На 27 хвилині гравець тираспольської команди Євангелу порушив правила у своєму штрафному майданчику й отримав жовту картку, арбітр призначив пенальті у ворота «Шерифа». До речі, гравець «Вікторії» його не реалізував.

На початку другого тайму тираспольчани швидко взяли реванш і зрівняли рахунок. Утримати нічию вдалося до 62-ї хвилини матчу, бо суперник вийшов уперед, а через 20 хвилин жовто-чорні залишилися в меншості. Все той же Євангелу знову заробив жовту картку, вона виявилася другою, і він покинув поле. Гра так і закінчилася з рахунком 2:1.
Головний тренер тираспольського «Шерифа» Степан Томас виступив за підсумками матчу з чеською «Вікторією». Він привітав суперників із перемогою та свою команду з гарною грою: «Я не думаю, що моя команда опустить руки. Ми провели хороший матч, і це дає нам надії на те, що ми будемо добре виглядати в Лізі Європи, що здатні зробити ще не один сюрприз у цьому турнірі».
Наступний суперник – 15-разовий чемпіон Вірменії, багаторазовий володар Кубка та Суперкубка своєї країни. Перший матч «Шерифа» проти «Пюніка» відбудеться 18 серпня на виїзді. Гра у відповідь – 25 серпня
в Кишиневі. ФК «Шериф» проведе 24-ту гру в Кубках Європи. У Лізі чемпіонів тираспольчани провели 89 матчів

Оксана Крук.

Фото прес-служби ФК «Шериф».