Бендерська легкоатлетка на молодіжному чемпіонаті світу

Вихованка бендерської СДЮШОР № 3 Юліана Дабіжа взяла участь у молодіжному U-20 чемпіонаті світу в Колумбії. Досить почесно, що змагання такого рівня відбуваються за участі атлетів Придністров’я. Спортсменка виступила в потрійному стрибку. У підсумку легкоатлетка посіла сьоме місце у світовій першості.


Колумбійське місто Калі, третє за величиною в Колумбії, розташоване в умовах високого середньогір’я. Цього року воно стало місцем проведення молодіжного U-20 чемпіонату світу з легкої атлетики. У світовій першості взяла участь і бендерчанка Юліана Дабіжа. Протягом трьох попередніх сезонів легкоатлетка незмінно показувала медальні досягнення на офіційних міжнародних змаганнях – Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Баку, чемпіонатах Балканських країн, а також у турнірах малих країн з легкої атлетики.

У Південній Америці бендерчанка виступила в змаганнях у потрійному стрибку. Спортсменка боролася на світовому форумі найсильніших молодих легкоатлетів планети у складі молдавської національної збірної з легкої атлетики.
Загалом у чемпіонаті світу в Колумбії взяли участь понад півтори тисячі молодих спортсменів зі 145 країн. Важливо відзначити, що Юліана Дабіжа була єдиним представником молдавської федерації легкої атлетики на цьому світовому спортивному форумі.

У потрійному стрибку було заявлено 29 осіб, з яких лише 12 спортсменів здобули право вийти у фінал. Змагання розгорнулися у два заключні дні чемпіонату. В підгрупі «В» Юліана Дабіжа виступила досить впевнено, з результатом 13 м 21 см вона посіла друге місце слідом за німецькою спортсменкою Анною Графін-Кейсерлінк, яка показала результат лише на 3 см кращий. Таким чином, бендерчанка виборола право виступити у фінальній групі.
В останній день чемпіонату в секторі для потрійного стрибка розгорнулася справжня боротьба за медалі. Трохи сильнішою за своїх конкуренток виглядала Шаріфа Давронова з Узбекистану, вона єдина зуміла стрибнути за позначку 14 м і стала володаркою золотої медалі.
Ще 6 спортсменок, у тому числі й Юліана Дабіжа, вели боротьбу за дві нагороди, що залишилися.
Медалі дісталися спортсменкам із Франції та Австралії, а бендерська стрибунка з результатом 13 м 11 см посіла сьоме місце в підсумковому протоколі. Вона обійшла спортсменок із таких традиційно легкоатлетичних країн як США та Ямайка.
За результатами молодіжного чемпіонату Юліана Дабіжа гідно представила збірну Молдавії й, зокрема, Бендерську спортивну школу № 3, в якій тренується

Оксана Крук.

Фото IA «Новости Приднестровья».