Знову перші

Команда Бендерського товариства сліпих стала п’ятиразовим чемпіоном зі спортивного туризму та орієнтування на місцевості серед людей із вадами зору.


До участі в чемпіонаті залучилися 13 команд із Молдови, Гагаузії та Придністров’я. Нашу республіку представили колективи з Тирасполя та Бендер. Важливо відзначити, що бендерські параспортсмени вже вп’яте стають чемпіонами. «Пишаюся своїми орієнтувальниками. Вони розумники, молодці. Команда згуртована, дружна та весела. Трасу пройшли чудово. Боротьба була напруженою: на друге місце команда прийшла буквально за нами, у нас 5 секунд різниця», – розповів про успіхи капітан «ПІК» Віталій Гушан.

До цих змагань спортсмени готувалися два місяці: згадували вузли, техніку проходження дистанції. Виходили до парку і тренувалися на свіжому повітрі. У підсумку вони вибороли перші місця майже за всіма видами змагання: техніка пішого туризму, в’язання вузлів, «влучний стрілець» – влучення м’ячем у ворота, «орієнтування у просторі» – в лісі з палицею.
Друге місце посіли за виконання номерів у конкурсі художньої самодіяльності. «Ця ідея виникла в Бендерах дуже давно, приблизно 30 років тому. Команда була однією з перших, зачинателем для людей з вадами зору. Ми неодноразово ставали й чемпіонами, й призерами цих змагань. В останні роки виступаємо в оновленому складі», – розповів керівник Бендерського товариства сліпих Віктор Нікіта.

Метою проведення такого чемпіонату є пропаганда туризму серед незрячих та людей із вадами зору, як засобу активного відпочинку та спорту, реабілітації та інтеграції людей з інвалідністю в суспільство, а також виявлення сильних команд та обмін досвідом

Оксана Крук.
Фото: bendery.tv