Важливі питання – на контролі глави Бендер

Від гострої проблеми – до поточних справ: глава міста провів апаратну нараду з представниками муніципальних служб. Одним із головних питань на порядку денному стала матеріальна допомога постраждалим від пожежі в багатоповерховому будинку мікрорайону Борисівка. Напередодні там дотла вигоріла двокімнатна квартира, постраждав увесь під’їзд.


Держадміністрація допоможе всім потерпілим. Спеціальна комісія вже оцінила завдані збитки. «Ми надаватимемо посильну матеріальну допомогу всім власникам квартир, які постраждали. Щодо тієї, яка вигоріла повністю і була безпосереднім осередком пожежі, – тимчасово надамо муніципальне житло, щоб люди могли там проживати, допоможемо й матеріально, бо в сім’ї є неповнолітня дитина, яка має піти до школи, люди втратили все майно. Також до цього питання підключиться благодійна організація, яка виявила бажання допомогти», – наголосив глава держадміністрації м. Бендери Роман Іванченко.

До речі, комунальники вже приступили до ремонту. В під’їзді планують повністю замінити вікна. «Зробимо ремонт у всьому під’їзді, на трьох верхніх поверхах – у капітальному варіанті, на нижніх – у косметичному. Щодо комунальних мереж, вони відновлені практично в повному обсязі. У стадії завершення роботи з налагодження електропостачання і запуску ліфта, бо постраждала ліфтова шахта, троси, обладнання, яке відповідає за безпеку руху ліфтів», –
розповів глава держадміністрації міста.

У під’їзді вже підключені всі комунікації, на нараді у глави міста представники різних служб представили звіт про обсяги виконаних робіт. Окремо Роман Іванченко зупинився на злагоджених діях пожежників, він особисто подякував усім фахівцям, які боролися з вогнем.
Порушували на нараді й інші теми. Зокрема йшлося про доступність громадського транспорту. В мікрорайоні Ленінський багато років на двох вулицях не ходить ніякий транспорт, а там проживає багато людей, у тому числі й пенсіонери. «Ми проїхали вулицями Космонавтів і Дружби та оцінили обстановку. Найближчим часом вийдемо на міськраду з пропозиціями про зміну руху пільгового транспорту, щоб закільцювати ці вулиці в маршрут, там також ходитимуть соціальні, пільгові автобуси, їхня місткість буде до 100 місць», – зазначив глава міста.

Взагалі місцева влада планує покращити роботу громадського транспорту для більш комфортного життя бендерчан. Наприклад, планують упровадити автоматичну систему оплати проїзду в тролейбусах та маршрутках. «Над цим проектом ми працюємо. Це програма, за допомогою якої люди також зможуть у мобільних додатках спостерігати, де знаходиться той чи інший вид транспорту. Нині адміністрація та міськрада визначаються щодо джерел фінансування розробленої програми, після чого вона буде реалізовуватись. Я впевнений, що нашим громадянам буде більш комфортно переміщатися містом. Також ми оптимізуємо мережу, щоб у кожному районі був низькопідлоговий транспорт, щоб було комфортно людям з інвалідністю, а також батькам із дитячими колясками», – розповів Роман Іванченко.
На нараді звернулися також до теми догляду та ремонту нових спортивних майданчиків зі штучним покриттям, які відкрили майже в кожному районі міста. Мешканців Бендер турбує питання, хто буде відповідати за ремонт цих об’єктів спортивної інфраструктури. Держадміністрація знайшла вихід. «Було прийняте рішення, що ці спортивні об’єкти ремон-туватиме установа, яка нині функціонує на базі міського басейну та стадіону. Найближчим часом цей муніципальний заклад реорганізують в єдиний. Уже створена бригада для ремонту спортивної інфраструктури міста. Ця робота виконуватиметься на плановій основі», – зазначив Роман Іванченко.

Тем для обговорення глави міста з представниками різних служб було чимало, але важливо одне – вирішувати їх необхідно за можливістю. Сьогодні Бендери змінюються на очах: стають все більш красивими та комфортними. Керівник міста налаштував усіх на подальшу плідну працю, адже попереду роботи ще багато

Ярина ДОБРОВОЛЬСЬКА.

Фото держадміністрації м. Бендери.