ГОЛОВНЕ – не участь, а перемога

Команда Уряду провела тренування до майбутніх змагань із веслувального спорту.


Проведення міжвідомчого турніру з веслувального спорту є ініціативою Глави держави. Змагання відбудуться в рамках акції «Сім’я Президента за здоровий спосіб життя». Планується, що до спортивної події у другій половині серпня залучиться близько 30 колективів.

Команда Уряду ПМР теж посилено тренується, готується до майбутніх змагань. Це вже її четвертий вихід на воду на базі Центру веслувального спорту в Бендерах. На кожному тренуванні співробітники апарату, а разом з ними Голова Уряду Олександр Розенберг, відпрацьовують різні елементи: синхронність, витривалість і швидкість. Повна дистанція, пройдена командою в ході тренування, становить майже 6 км.

У цьому виді спорту свої сили пробують як досвідчені веслярі, так і спортсмени-початківці. Учасники команди (а їх усього 10 осіб) кажуть, що освоювати новий вид спорту після роботи не важко, а навіть цікаво.
«Не всі, звичайно, раніше були знайомі з гребними видами спорту, однак поступово освоюємо їх. Після робочого дня досить корисно зайнятися іншою діяльністю, – зазначив радник заступника Голови Уряду Олег Федотов. – Є втома, але в цілому не важко».

Олександр Миколайович уперше спробував себе у веслуванні під час традиційної пам’ятної регати 19 червня. Каже, що дуже сподобалося. Тепер із задоволенням він періодично змінює класичний костюм на спортивну форму і приїжджає на гребну базу.

«Я дивлюся, хлопці вже зацікавилися цим видом спорту. Гадаю, що після завершення змагань ми продовжимо і тренування, і заняття, – сказав він. – Будь-який командний вид спорту, поза сумнівами, завжди згуртовує колектив. Він показує і взаємини, виявляє сильні й слабкі сторони. Насправді ж це дуже об’єднувальний фактор».

«Змагання повинні бути завжди на постійній основі. Нині – з веслування, а потім ми подумаємо й організуємо їх з іншого виду спорту, наприклад, з волейболу та баскетболу. Це згуртовує, надихає і дає можливість розслабитися, переорієнтувати свої думки на щось інше, теж дуже значуще в житті», – вважає прем’єр. – Для нас головне – не участь, а перемога. Вся наша команда одностайно налаштована лише на перемогу. Принаймні, посісти призове місце треба обов’язково»


Олена ДВОРСЬКА.

Фото: прес-служба Уряду.