Виробництво медово-імбирних пряників

Є в Тирасполі пряникова студія «Mom Shef». Господарює в ній її господиня – жінка-підприємець Ольга Неутова.


Більш ніж чотири роки дівчина випікає медово-імбирні пряники, причому будь-якого розміру і форми, з будь-якою картинкою, працює з індивідуальними замовленнями й складними 3D-композиціями. У студії «Mom Shef» можна також замовити брендовий пряник із логотипом підприємства. До речі, бізнес-студія – це новий формат високоефективного способу ведення бізнесу.

Жінка-підприємець стежить за всілякими новинками в розвитку бізнесу і застосовує їх на своєму підприємстві. Воно в неї незвичайне, тому що споживачами продукції є здебільшого дитяче населення республіки. Індивідуальний підхід до кожного клієнта, поширення товару по магазинах, виїзди на дитячі заходи (до речі вони дарують дітям масу вражень і позитивних емоцій) – це лише мала частина відповідальності студії «Mom Shef».

Ольга ще раз звернула увагу на те, що споживачами продукції «Мами Шефа» є діти, дорослі, дитячі садки та школи, корпоративні підприємства, весільні агенції та туристичні компанії.

Сама Ольга Неутова є випускницею бізнес-школи ТПП ПМР. Вона охоче ділиться з підприємцями-початківцями своїм досвідом та історією створення бізнесу, підказує, як грамотно його планувати, аналізувати поточний стан справ і приймати правильні управлінські рішення. Це стосується також питань співпраці та партнерства на вигідних умовах. Ольга не втомлюється дякувати Торгово-промисловій палаті за можливість здобути знання в галузі фінансового планування, бухгалтерського обліку, організації виробництва, юридичних основ підприємництва, а також дістати індивідуальні консультації від досвідчених фахівців.

Підприємець Ольга Неутова впевнена, що здобуті знання в бізнес-школі допомагають стежити за своїми банківськими рахунками, контролювати особисті фінанси, ефективно управляти грошовими потоками, які допоможуть пережити будь-які кризи, просувати свою продукцію і налагоджувати логістичні ланцюжки.
Нагадаємо, що курс «Основи створення власного бізнесу» організований у рамках проекту «Функціонування бізнес-школи». Цей проект, у свою чергу, є частиною державної програми з підтримки та розвитку підприємництва в Придністров’ї, оскільки воно є складовою частиною ринкової економіки.
Саме підприємництво дає людям нові робочі місця, здійснює значні податкові відрахування до бюджету, бере участь у соціальних програмах. Роль підприємництва в економіці важко переоцінити


Наталя СИНЯВСЬКА.