«Гордість республіки» – нова номінація

Республіканський конкурс «Придністровська якість» проводиться в державі з 2002 року з ініціативи Торгово-промислової палати. За цей час він практично трансформувався в громадський рух за поліпшення якості та конкурентоспроможності продукції та послуг.


Упродовж 20 років кількість учасників руху неухильно зростала. У ньому завжди беруть участь великі та визнані виробництва республіки, підприємства малого і середнього бізнесу, які випускають якісну продукцію. Багаторічний досвід свідчить, що вона часто становить конкуренцію багатьом закордонним товарам. Продукція, відзначена знаком «Придністровська якість», для придністровців давно стала своєрідним символом довіри до виробника й упевненості в якості товарів.
За умовами конкурсу, протягом року республіканські підприємства представляють на суд компетентного журі свою продукцію і піддаються ретельній перевірці. Члени комісії кажуть, що це важка і копітка робота як для конкурсантів (адже саме їм доводиться надавати безліч документів, демонструвати своє виробництво і відповідати на різні запитання), так і для них, адже упродовж кількох місяців представники Торгово-промислової палати, Мінекономрозвитку, Мінсільгоспу, органів сертифікації та різних служб відвідують кожне підприємство – учасника конкурсу.
З року в рік з’являються нові технології, які впроваджують у виробництво, а конкурсанти особливо до цього прагнуть, до того ж і сам конкурс надає підтримку місцевим виробникам.
15 серпня 2022 року стартував ХХ Республіканський конкурс «Придністровська якість – 2022».
У ювілейний для конкурсу рік оголошена й особлива номінація «Гордість республіки». Перемога в ній присвоюється 1 раз на 5 років підприємству з-поміж учасників за безперервне вдосконалення якості продукції або послуг, за внесок у розвиток експорту вітчизняних товарів і послуг, і в цілому за сприяння розвитку ділової репутації Придністровської Молдавської Республіки.
Конкурс проводиться Торгово-промисловою палатою ПМР спільно з Міністерством економічного розвитку ПМР, Міністерством сільського господарства та природних ресурсів ПМР, державними адміністраціями міст і районів, державними службами, органами з сертифікації.

Основна мета цьогорічного конкурсу – стимулювання підприємств до підвищення якості, безпеки та конкурентоспроможності вітчизняної продукції та послуг в інтересах розвитку економіки та соціальної галузі нашої держави.
Особливими призами «За активну і постійну участь» будуть відзначені підприємства – учасники республіканського конкурсу протягом усіх 20 років.
Нинішнього року до участі в ньому запрошуються підприємства, організації різних форм власності та індивідуальні підприємці, що виробляють продукцію на території Придністровської Молдавської Республіки.
Рейтинг визначатиметься в таких категоріях:
– продовольчі товари;
– непродовольчі товари;
– послуги;
– інноваційні розробки.
Заявки на конкурс приймаються оргкомітетом з 15 серпня 2022 року переважно в електронному вигляді.
З умовами участі в конкурсі можна ознайомитися за посиланням:
https://tiraspol.ru/meropriyatiya/pk-2021/ та за контактним телефоном Ольги Михайлівни Добровольської: 0 (533) 5-07-03


Наталія КРИЖАНIВСЬКА.