Гордість alma mater

У новому навчальному році президентську стипендію отримають 100 осіб. Лауреатами стали студенти абсолютно різних спеціальностей і курсів.


Як повідомляє прес-служба Міністерства просвіти, 16 серпня 2022 року в онлайн-форматі відбулося засідання Республіканської стипендіальної комісії на 2022-2023 навчальний рік, де розглянули 130 заяв. Заповітну грошову допомогу одержали студенти, які досягли високих результатів у навчальній, науковій, творчій, спортивній діяльності та брали активну участь у громадському житті. Така щомісячна виплата призначається строком на один навчальний рік.
Будь-які значущі події – це, перш за все, люди. З огляду на це ми захотіли трохи більше дізнатися про те, хто заслуговує стипендію Президента, в чому вони бачать свої життєві цілі та як планують розпорядитися грішми.

Отже, рекомендуємо: Регіна Євтодієнко – студентка природничо-географічного факультету спеціальності «Фундаментальна та прикладна хімія». Всупереч досить складному напрямку, з року в рік їй удається підтримувати високий рівень своїх досягнень. Вона не зменшує обертів і президентську стипендію отримуватиме вже вдруге.

Шлях Регіни до цього звершення був послідовний. З першого курсу вона наполегливо працювала, щоб досягти заповітної мети. Три роки дівчина на «відмінно» закривала всі сесії, писала і захищала наукові роботи, брала активну участь у житті факультету і загальноуніверситетських заходах. З часом приєдналася до руху «Волонтери Перемоги», проекту «Ми поруч» від партії Оновлення та стала членом Молодіжної виборчої комісії.

Р. Євтодієнко зізнається, що отримані гроші має намір витрачати як на саморозвиток, так і на побутові життєві потреби, які забезпечать комфорт і допоможуть зосередитися на своїй освіті. Адже з усіх досягнень на першому місці має бути навчання.

Наступний стипендіат, яка люб’язно поділилася своїми враженнями, – Олена Лопушняк – студентка Інституту державного управління, права та соціально-гуманітарних наук ПДУ імені Т. Г. Шевченка, юридичного відділення, (спеціальність «Судова діяльність»). Їй особливо приємна така матеріальна підтримка на останньому курсі.
Для когось такі події в новинку, а для когось – це звична справа. Катерина Вудвуд стипендію Президента ПМР одержала втретє. У 2021 році вона закінчила Бендерський політехнічний філіал ПДУ ім. Т. Г. Шевченка за напрямом «Будівництво» профіль «Теплогазопостачання та вентиляція», а нині завершує магістратуру за профілем «Проектування будівель і споруд та організація інвестиційної діяльності в будівництві». Для участі у відборі кандидатів їй довелося чимало потрудитися. Катерина надала характеристику з навчального закладу, десятки копій грамот, подяк, сертифікатів, наукових публікацій та багато іншого.

Її працю в науковій і культурно-просвітницькій царинах оцінили по заслугах. Президентську стипендію Катерина вирішила вкласти у свій науковий розвиток, а саме: на публікацію монографій, участь у міжнародних конкурсах та на дослідження, на підготовку до написання магістерської дисертації.
Історії цих трьох прекрасних дівчат надихають і підтверджують, що президентська стипендія відкриває нові горизонти перед усіма, хто прагне здобути ще більше нових знань і домогтися високих перемог


Марина СОВА.
Фото автора.