Придністров’я приєднається до участі в міжнародній патріотичній акції «ДИКТАНТ ПЕРЕМОГИ»

Міжнародна патріотична акція «Диктант Перемоги» вже вчетверте відбудеться 3 вересня 2022 року в Росії та поза її межами.


У Придністров’ї її проведення традиційно організовує представництво Росспівробітництва в РМ за підтримки Міністерства просвіти й Держслужби з культури та історичної спадщини Придністров’я.
Залучитися до участі в «Диктанті Перемоги» може кожен незалежно від віку. Для учасників акції в республіці працюватимуть як закриті майданчики на базі освітніх установ, так і кілька відкритих –на всій території республіки.

Найбільші з них розташовані в Тирасполі – в Центральній міській бібліотеці ім. О. С. Пушкіна (вул. Свердлова, 78, телефон для попередньої реєстрації – 0 533 90 529), у Бендерах – Центра-
лізована бібліотечна система м. Бендери (вул. Пушкіна, 69, тел.: 0 552 43 146), у Дністровську – Палац культури «Енергетик» (вул. Будівельників 19, малий зал, тел.: 0 779 69 000; 0 219 30 041).

Крім того, приєднатися до акції можна на базі центральних бібліотек і музеїв історії в Кам’янському, Дубоссарському, Слободзейському та Григоріопольському районах.

Усім учасникам у день проведення диктанту необхідно мати при собі чорну гелеву або капілярну ручку.

«Диктант Перемоги» стартуватиме о 14:00 за місцевим часом. Усім охочим необхідно прийти заздалегідь. Збір учасників, реєстрація на майданчику та видача бланків здійснюватиметься з 12:00 до 13:30 за місцевим часом.

Диктант складатиметься з 25 запитань з історії Великої Вітчизняної війни та Другої світової війни у форматі тестування.
Учасники, які за підсумками диктанту наберуть максимальну кількість балів, отримають пам’ятні дипломи.

У «Диктанті Перемоги» можна також взяти участь онлайн на сайті акції диктантпобеды.рф.