Лігоєвропейський шлях…

Тираспольський «Шериф» стартував у груповому етапі Ліги Європи. Перше й досить важливе протистояння з кіпрською «Омонією» відбулося вже 8 вересня. Клуб з Нікосії – один із найтитулованіших у своїй країні, грає у Європі, проте в лігоєвропейській групі – вперше.


ФК «Шериф» не має історії протистояння з клубами з Кіпру, не кажучи вже про саму «Омонію». Це сорок перша країна, команда якої гратиме з футболістами Тирасполя. «Жовто-чорним», щоб вийти з групи, не можна втрачати очки з кіпріотами. Три команди з чотирьох продовжать боротьбу в єврокубках.

Вивчати суперника «Шерифа» напередодні важливої зустрічі на Кіпр полетів перший помічник головного тренера тираспольського клубу Степана Томаса. Це стало зрозуміло з його інстаграм, тоді в матчі першості Кіпру «Омонія» виграла 3:2. Один із голів на рахунку Бруно, екс-гравця «Шерифа». Це ще одна цікава інтрига лігоєвропейської зустрічі в Нікосії. Минулого сезону він виступав за «Шериф», виходив на поле стадіону Сантьяго Бернабеу проти Реала, а нині зіграв проти недавніх «своїх».

ПРО МАТЧ З ОМОНIЄЮ

«Шериф» виступає у групі «Е» Ліги Європи, наш чемпіон у компанії топ-клубів планети – «Манчестер Юнайтед», «Реал Сосьєдад» та «Омонія», яку тираспольчани перемогли з рахунком 3:0 на виїзді. «Нам випав крутий гурт, і ми рухатимемося від гри до гри», – запевнив капітан футбольного клубу «Шериф» Степан Раделич.

Однак, головною футбольною подією осені буде все ж протистояння «Шерифа» та «Манчестер Юнайтед». У Кишиневі команди зустрінуться 15 вересня, а в Манчестері – 27 жовтня.

Вирішальною трансферною інтригою до останнього моменту залишалося питання – гратиме Кріштіану Роналду в команді «червоних дияволів» чи ні. Тренер МанЮнайтед заспокоїв усіх уболівальників зірки футболу – Роналду гратиме за манкуніанців щонайменше до січня.

«Проти таких гравців вищого класу, як Роналду, треба грати простіше, от і все. Грати на повну силу і старатися на максимумі. Страху немає, все одно виступати проти Манчестера непросто, це гранд футболу, тож важко буде в будь-якому разі», – розповів воротар футбольного клубу «Шериф» Дмитро Челядник.

Отже, наступна зустріч у групі Ліги Європи відбудеться вже 15 вересня. До Кишинева їдуть зірки світового футболу з Англії. Проте тираспольський клуб і не таких перемагав. Матч відбудеться на стадіоні «Зімбру» о 19.45.


Фото: fc-sheriff.com