Турнір пам’яті героя

У Дубоссарському районі вшанували пам’ять прикордонника Юрія Цимбалюка. Разом з напарником Миколою Окітою він 6 вересня 2011 року помітив порушника, який намагався незаконно перетнути кордон поблизу села Дубово. Під час затримання злочинець застосував вогнепальну зброю, обидва прикордонники були поранені. Юрій Цимбалюк від важких поранень помер. Йому було 25 років.


Село Койково в Дубоссарському районі. У вихідні туди з’їхалися представники прикордонних відділів з усієї республіки. Вшановували свого товариша по службі Юрія Цимбалюка. Його пам’яті присвятили турнір з міні-футболу. Юрій народився і виріс у цьому селі. Служив у прикордонних військах. У ніч проти 6 вересня, одинадцять років тому, він заступив на чергування. Помітив порушника державного кордону. Під час затримання дістав кілька вогнепальних поранень і загинув.

Турнір з міні-футболу пам’яті прикордонника Юрія Цимбалюка проводиться з 2013 року і вже став традиційним. Цього разу до участі в ньому залучилося 5 команд, зокрема й збірна з Гармацького. «Команди сильні, рівні. Граємо без пригод, головне – футбольний дух. Ми щороку, і нині теж, намагаємося взяти Кубок. Перед турніром усі в стресі, на емоціях, настрій піднімається і командний дух», – розповів член збірної з футболу с. Гармацьке Дмитро Борщ.

Грали у футбол за правилами сокке, тобто – кожен із кожним. Минулого року переможцем змагань стала збірна з села Гармацьке, нині ж їй вдалося вийти лише на третє місце. На другому – столичні прикордонники. А Кубок турніру поїхав до Рибниці.


Фото прес-служби МГБ.