Старт мундіалю в Будапешті

Чемпіонат світу з сокка стартував 10 вересня в Угорщині. Найкращі збірні зібралися в Будапешті, там гратимуть 40 команд і серед них збірна Молдови. Один із голкіперів розширеного списку – воротар «Тирасполя» Сергій Журик.


Від лігочемпіонського Марібору Сергій Журик повернувся одразу до столиці сокка в Будапешті. Там стартував чемпіонат світу. «Відчувається, що боротьба буде напруженою, високого рівня, бо приїхали сюди сильні команди, навіть за назвами. У нашій групі Бразилія, це вже багато що означає, тільки сама вивіска чого варта», – підкреслив воротар збірної Молдови з сокка Сергій Журик.

Перша вивіска «Молдова – Бразилія» одразу дає зрозуміти рівень футбольної події. Таку зустріч навряд чи побачиш у великому футболі, проте в сокка можливо все. Стартовий матч команда Сергія Єпуряну зіграє саме з бразильцями. «Постараюся, звичайно, вийти з гарним настроєм, особливо проти бразильців. Я ніколи не грав з ними, тому для мене це теж подія. Звичайно, цікаво зіткнутися з хлопцями, які диктують моду у великому футболі та і взагалі у світі», – зазначив головний тренер збірної Молдови.

У Будапешті побудували сучасну арену до Сокка Уорлд Кап – це ексклюзив із угорської столиці. Місткість стадіону становить близько трьох тисяч місць, а матчі проходитимуть нон-стоп.

Усього в Угорщині гратимуть 43 команди, це 8 груп. Збірна Молдови потрапила до групи D. Компанію команді Сергія Єпуряну складуть Бразилія, Бельгія, Грузія та Кенія.

Основний кістяк збірної Амоліги – це футболісти, які відіграли Лігу чемпіонів у Словенії. Перевірку боєм там пройшов і придністровський клуб «Тирасполь», який увійшов до топ-8. У розширеному складі збірної грають 6 придністровців. «Кандидати до національної збірної також відчули цей ритм, високий темп міжнародних матчів, високий психологічний та ігровий тиск, з тим, щоб бути готовими до головної події року – чемпіонату світу в Угорщині», – зазначив виконавчий директор Socca MD Сергій Урсул.

Завдання на першому етапі – це вихід з групи. Для виходу до 1/8 фіналу збірної Амоліги потрібно посісти у своїй групі перше чи друге місце. Таке завдання перед збірною поставив головний тренер Сергій Єпуряну. У його кар’єрі були матчі проти Англії, Італії та Німеччини.

Футбольний поєдинок «Молдова – Бразилія» стартує 11 вересня о 18.00.

До речі, усі матчі за участю збірної Молдови на чемпіонаті в прямому ефірі транслюватиме Перший Придністровський телеканал.

Фото: socca.md